Kosovo i Metohija

Fićović iz Rudara za ATV: Spiskovi za nove otmice uznemirili Srbe

  • Извор: АТВ
  • 24.12.2022. 20:39

Filip Fićović, iz mjesta Rudare na Kosovu i Metohiji, pričao je za ATV o situaciji na sjeveru Kosmeta, gdje Srbi već 15 dana protestuju nakon poteza i djelovanja privremenih vlasti u Prištini, te je rekao da je situacija na samim barikadama neizmjenjena.

Međutim, kako kaže, napetost je izuzetno velika, pogotovo nakon najnovijih informacija iz Prištine da postoje spiskovi za nove otmice. To je uznemirilo čitav narod, ističe Fićović, iako je na barikadama mirno.

„To jeste još jedna vrsta pritiska, pokušaj uvlačenja straha među narod. Uglavnom su to sve viđeniji ljudi. Međutim, činjenica je da na tom spisku može doći bilo ko od nas. Svako od nas se boji da li ćemo biti sljedeći na tom spisku, ali taj strah nije dovoljno jak kako bismo odustali od naše pravedne borbe“, reako je Fićović za ATV.

On kaže da samoproklamovani ministri iz Prištine prijete da, ako KFOR ne skloni barikade, da će to učiniti ROSU. Dodaje da to može samo dovesti do sukoba. 

Govoreći o bivšim policajcima koji su uhapšeni, Fićović kaže da su informacije o njima izuzetno male.

„Najnovija informacija je da se ombudsman iz Prištine čuo sa gospodinom Pantićem koji je rekao da se osjeća dobro, ali da se ne osjeća prijatno. Moramo da uzmemo u obzir da je to ombudsman iz Prištine, ne znam koliko bi mu smjelo vjerovati na riječ“, smatra Fićović.

Kompletno gostovanje Filipa Fićovića u Centralnim vijestima ATV-a možete pogledati u video prilogu.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм