Технолошки проблеми

Ер Србија: Очекују се одступања од планираног реда летења

  • Извор: Танјуг
  • 19.07.2024. 11:32

Ер Србија саопштила је да се данас очекују извјесна одступања од планираног реда летења, пошто су се глобални технолошки проблеми са софтвером који су погодили авио-компаније, банке и медије широм свијета одразили и на рад појединих аеродрома до којих лети Ер Србија.

У овом тренутку, од дестинација из мреже Ер Србије, саобраћај је посебно отежан на појединим аеродромима у Шпанији, као и у Берлину, Амстердаму и Цириху.

Као посљедица тога, може доћи до фазних кашњења и даљег неповољног утицаја на нормално одвијање саобраћаја, наводи Ер Србија и додаје да је, на примјер, аеродром у Цириху затворен данас до 20 часова по локалном времену.

Банке, медији и бројне фирме погођени падом система широм свијета

Банке, медији и бројне фирме погођени падом система широм свијета

Ер Србија се извињава путницима због најављених одступања од планираног реда летења, до којих долази због околности које су ван контроле српске националне авио-компаније.

Сви путници који евентуално буду изгубили своје конекције, биће преусмјерени на алтернативне летове.

Технолошки квар направио хаос на аеродромима широм свијета: Отказани бројни летови

Технолошки квар направио хаос на аеродромима широм свијета: Отказани бројни летови

Надлежне службе Ер Србије предузимају све што је у њиховој моћи да се очува редовност саобраћаја, у складу са планираним редом летења.

Широм свијета пријављени су данас проблеми и прекиди у ИТ мрежама, укјучујући банке, телекомуникационе компаније, медије и авио-компаније.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.