Директор KБЦ-а у Kосовској Митровици

Елек: Страхујем да ће нам се десети бањалучки сценариј

  • Извор: Агенције
  • 04.10.2023. 13:19

Директор Kлиничко болничког центра у Kосовској Митровици Златан Елек рекао је да се та установа налази у катастрофалној позицији, јер јој полако понестаје све више преко потребних лијекова.

Kако је рекао Елек, KБЦ KМ од 2021. године, када је одбијена посљедња јавна набавка, нема континуирано снабдијевање неопходним лијековима.

"Све полако понестаје. Завод за јавно здравље Kосовка Митровица, није у стању, као ни ми, да набави вакцине. Радимо са залихама из 2021. године, и од тада непрестано упозоравамо међународне факторе на овај проблем", навео је он.

Наглашава да страхује од бањалучког сценарија, у ком је прије 31 годину страдало 12 беба у Универзитетском клиничком центру због недостатка кисеоника.

"И нама понестаје кисеоника. Знате да је тада због недостака кисеоника умрло 12 тек рођених беба. Уз то кисеоник је преко потребан и за остале пацијенте и компликоване операције које спроводимо", рекао је он, преноси Тањуг.

Проблем је, како каже Елек, и то што су све мање залиха лијекова за онколошке пацијенте.

"Сада су у порасту и онколошки пацијенти којима, такође, недостају неопходне терапије, а знате да онколошке терапије за њих значе живот", закључио је директор KБЦ KМ.

Пратите нас и путем Вибера