Ekipa Velje Nevolje - Preko Zorana Marjanovića poslali zastrašujuću poruku

  • 17.02.2021. 07:34

Na kanalu koji podržava navijačku grupu Principi, koja je bila pod vođstvom Veljka Belivuka, objavljen je niz video-snimaka koji su, kako tvrde upućeni, nagovijestili likvidaciju Gorana Veličkovića

Ekipa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji je 4. februara uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu i počinio najmanje tri ubistva, na Jutjubu je najavila likvidaciju Gorana Veličkovića Goksija, vođe jedne navijačke frakcije Partizana, i to pjesmom koju je prije petnaestak godina napisao Zoran Marjanović, kome se sudi za ubistvo supruge, pjevačice Jelene Marjanović, na nasipu u Borči.

Da se Goksiju sprema ubistvo, moglo se, kako kažu upućeni, naslutiti još u januaru 2020, kada je na jednom Jutjub kanalu koji podržava navijačku grupu Principi, predovđenom Belivukom, objavljen niz video-snimaka u kojima se ismivaju vođe i navijači drugih grupa.

- Na jednom klipu se čuje kako više muškaraca pjeva pjesmu „A gdje žuriš, bato, bre?“, koju pjeva Indi, a koju je napisao Marjanović. Međutim, oni su izmijenili tekst i pjevali: „A gdje žuriš, a gdje žuriš, Goksi, bre, a gdje žuriš, prebismo ti jangere“ - objašnjava izvor i dodaje da se i u komentarima ispod tog videa moglo naslutiti da se Goksiju „loše piše“.  

- Kada je emitovana ova pjesma, koju su mnogi protumačili kao prijetnju, Goksi je bio u pritvoru. Komentarišući pjesmu, neki su se pitali kada će izaći, ali su i poručivali njegovim drugovima „da će ih sačekati snimak i da spremaju govor“. Gledajući iz ove perspektive, moglo bi se zaključiti da mu je još tada poslata jasna poruka. Inače, Goksi je bio poznat i po nadimku Janger.

Nekoliko mjeseci kasnije, u martu, kada je Veličković izašao iz pritvora, pojavio se drugi klip na istom Jutjub kanalu.

Тагови: