Радници не могу на посао

Дванаести дан блокаде српских институција на КиМ

  • Извор: Агенције
  • 10.09.2024. 07:12

Полиција тзв. Косова дванаест дана блокира зграде српских институција на сјеверу Косова и Метохије.

Више стотина запослених у српским институцијама и даље не може на своја радна мјеста, послије упада полиције 30. августа у зграде привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку.

Током јучерашњег дана, припадници специјалне јединице тзв. косовске полиције су упали у депо Народне банке Србије у Лепосавићу, а из трезора је однијета документација. Трезор није у функцији од маја, када су затворени сви објекти Поштанске штедионице.

Настављено је исељавање удружења чије се просторије налазе у згради Привременог органа у Лепосавићу, након што је у тај објекат прије 11 дана упала тзв. косовска полиција.

Просторије су користили Ловачко удружење, Дирекција за градско грађевинско земљиште и путеве, Удружење родитеља “Подржи ме“ и канцеларије Привременог органа.

На институцији Привременог органа од јуче је истакнута застава тзв. Косова.

Тзв. косовска полиција упала је 30. августа, у зграде Привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад, а услиједила су саслушања челника српских институција.

У Београд данас долази специјални представник Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак који ће разговарати са предсједником Србије Александром Вучићем.

Лајчак је у понедјељак најавио да ће, након Приштине, посјетити Београд, како би припремио наредни састанак "у оквиру дијалога о нормализацији односа" двије стране.

Премијер Србије Милош Вучевић рекао је у понедјељак да се послије доласка Лајчака у Београд врло брзо очекује и састанак у Бриселу и да ће се тада чути конкретније ствари о поступцима Приштине.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина