Zločin u Zmajevu

Dragan i Zora izmasakrirani do neprepoznatljivosti

  • Извор: Курир
  • 07.07.2022. 17:55

Marko P. (29) iz Zmajeva, osumnjičen je za dvostruko teško ubistvo svog djeda Dragana Manojlovića (74) i i njegove sestre od ujaka Zore Dakić (83), koja je iz Hrvatske došla prije par godina i od tada živi sa njim.

Tijela nesrećnog brata i sestre, pronađeni su u četvrtak veče u porodičnoj kući Dragana, u ulici Radoja Domanovića u Zmajevu.

"Nesrećnici su ubijeni najvjerovatnije još u ponedjeljak ili utorak. Draganov nestanak bio je čudan porodici jer se nije u četvrtak pojavio na sahrani svoje sestre. Tada su ga zvali, ali se nije javljao. Oni su pozvali njegovu kćerku R. P., kako bi vidjeli da li ona zna nešto o ocu, iako su svi znali da nisu u dobrim odnosima - kaže izvor Kurira.

Kako dalje objašnjava, ona je onda pozvala oca, ali joj se nije javljao, pa je obavijestila policiju i zajedno su otišli do njegove kuće.

"Staklo od ulaznih vrata bilo je razbijeno i to nam je odmah bilo sumnjivo. Kada smo ušli unutra ostali smo zatečeni. I Dragan i Zora su bili mrtvi. Krvi je bilo po cijeloj kući, a Dragan je toliko izmasakriran do neprepoznatljivosti. To u svojoj karijeri nisam vidio. Ubica ih je bukvalno iskasapio sjekirom", priča izvor.

"Prije godinu i po djedu Draganu je nestalo iz kuće 20.000 evra. Odmah je posumnjao na unuka Marka. Ušao je u raspravu sa njim i čak podnio i krivičnu prijavu protiv njega. Policija je tada našla i Markove otiske, a krivični postupak je u toku. Međutim njemu to nije bilo dovoljno, pa se vratio po još. Kuća je cijela ispreturana, a šta je i koliko uzeto za sada se ne zna. On je nakon neviđenog masakra koji je počinio, ukrao djedov automobil i pobjegao. Njegov mobilni telefon je isključen, a on je još u bjekstvu", kaže izvor blizak istrazi.

Draganova kćerka, R. P., inače ima tri sina i kćerku i žive na drugom kraju Zmajeva i kako se priča po selu ni ona nije bila u dobrim odnosima sa ocem.

"Ovakav horor se još nije dogodio u našem selu. Niko od nas ne može da vjeruje. Znamo da su R.P., djeca bila dobra, jedino se taj izdvajao..Ali da tako nešto uradi djedu i baba-ujni to je strašno. Kažu da ih je izmasakrirao do neprepoznatljivosti. Ma treba ga osuditi doživotno", kaže jedna nestanka Zmajeva.

Mještani Zmajeva, za ubijenog Dragana imaju samo lijepe riječi.

- Bio je izuzetan čovjek, dobar, imućan i svima je pomagao. Bavio se poljoprivredom. Posljednjih nekoliko mjeseci sestra iz Hrvatske došla je da živi s njim. A supruga mu je preminula prije par godina - kaže komšija.

Тагови: