Предсједници Србије и Српске

Додик и Вучић пред ветеранима: Хвала вам на свему

  • Извор: АТВ
  • 08.06.2024. 14:11

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић обратили су се ратним ветеранима Српске и Србије и изразили захвалност на свему што су учинили за српске државе и српски народ.

"Усвојили смо декларацију која говори о томе да српски државни и национални интерес немају алтернативу. Све друге су мање важне од ове. Снажна Србија, она за коју се сви боримо, а за коју сте ви давали дијелове тијела, ваши саборци животе", рекао је Додик.

Он се захвалио на свим напорима ветерана да сачувају насљеднике.

"Политика одговорна према народу, држави и историји. Која не прихвата да буде вођена са стране. Која афирмише Србију и њене грађане. Која тражи у будућности јединство. Порука да ће се српски народ бранити гдје год да буде угрожен. То је политика Србије. Ми сви смо загледани у Србији и спремни смо да дамо допринос за снагу Србије и очувању наше традиције", рекао је Додик и поручио:Зато данас желим да ускликнем и кажем живјела Србија и Република Српска!

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да су се претходних година и деценија сви плашили да се захвале људима који су бранили отаџбину.

"Западно од Дрине би говорили да је Српска геноцидна творевина. Нису смјели себе да погледају и да кажу да су Срби народ који је бранио своју отаџбину. Хвала вама борцима који сте сачували и бранили отаџбину. До данас довели Српску као успјешан ентитет и мјесто гдје се српски народ осјећа сигурно. Хвала и вама из Србије који сте чували наше државне интересе. Кад год вас је држава позвала. Не штедјећи себе и ризикујући своје животе. Хвала вам јер сте давали својој земљи оно највриједније", рекао је Вучић.

Он је поручио да је поносан јер данас Србија не ставља српске јунаке у џакове и изручује их неком другом.

"Ми данас наше јунаке поштујемо, погнемо главу пред њима и кажемо хвала вам за све. И да ништа друго нисмо учинили, велика је разлика за оно што смо имали. Бескрајно хвала свима, хвала на љубави према Србији и нашем народу. Волим вас да заједно са својом браћом из Српске се често дружите, разговарате, размјењујете искуства која ће нам у будућности бити значајна како би могли да се сјећамо свега шта се дешавало у Југославији", рекао је Вучић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

    ''''Црна Гуја (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Против дивљине (12+) (Р)

    '' Филм: Против дивљине (12+) (Р)