Тужна вијест

Дочекао да види сина, па умро од рака плућа: Србија Божи организовала свадбу, сад га испраћа на вјечни починак

  • Извор: Телеграф
  • 09.10.2024. 12:41

Тужна вијест данас је дочекала све мјештане Таванкута и околине - умро је Божидар Колар након борбе са раком плућа.

Сјећате ли се приче о Божидару и Драгослави, пару из Таванкута за који се скупљао новац за кров над главом. Њихови суграђани су се прије четири мјесеца удружили и организовали им свадбу како би крунисали своју љубав, а његова кума била је велика хуманитарка Дана Радовановић, она се у њиховим животима појавила као анђео чувар, покренула апел за помоћ, а онда и кумовала на вјенчању. 

Данас, нажалост саопштила је тужне вијести.

''Да пива буде марка'' - Ево како је на изборима прошао један од најшаљивијих кандидата

''Да пива буде марка'' - Ево како је на изборима прошао један од најшаљивијих кандидата

- Пријатељи, тужног срца вам јављам да је ноћас пред зору преминуо Божо из Таванкута. Борили смо се заједно сви и он је јуначки подносио болест, али нажалост побиједила га је. Потребна је помоћ породици око сахране само немојте уплаћивати на његов рачун јер нажалост неће се моћи. Путуј куме тамо гдје ништа не боли и не брини, Данило је мој аманет од тебе - написала је кума.

У рекордном року обезбијеђен им је био кров над главом, а онда и вјенчање. Суботичани су врло брзо препознали доброту у њима и нашли им се за све што је било потребно.

- Била сам поносна и плакала сам од среће, тако је када видите наду у очима људи који до јуче нису знали гдје ће. Тај сјај у очима и ту срећу нико не може да опише. Када сам видјела ту радост у очима мојих кумова и ја сам плакала. Био ми је циљ да им после свега кроз шта су прошли и преживјели приуштим то. Не желим никоме да прође кроз ту ситуацију да је болестан, да му се кров руши, да не зна гдје ће заноћити, на све то одлази на хемотерапију. Нисам способна да нађем адекватне ријечи да опишем како је он реаговао. Он је послије хемотерапије цијели дан радио на плацу око контејнера и сређивао. Увече ме је позвао и каже: "Куме, шта мислиш да с оне друге стране посадим цвијеће", рекла сам му: "Куме, то ће бити твој рај". Толико је добио воље за животом - рекла је кума Дана за Телеграф непосредно након свадбе. 

11. јуна заклели су се на вјечну љубав, а Драгослава је била у деветом мјесецу трудноће. Крајем месеца добили су сина Данила, а њихов анђео чувар, њихова кума их не оставља на цедилу као ни остали Суботичани. Сада се удружују да помогну мајци и дјетету. Од њега се путем друштвених мрежа опраштају пријатељи и суграђани.


Пратите нас и путем Вибера