Коста Кецмановић

Дјечак који је починио масовно убиство сутра ће бити испитан на суђењу

  • Извор: Танјуг
  • 07.10.2024. 12:06

Коста К., дјечак који је 3. маја прошле године у ОШ "Владислав Рибникар" починио масовно убиство биће испитан сутра у Специјалном суду у Београду, на суђењу својим родитељима Миљани и Владимиру Кецмановићу.

Дјечак ће бити испитан у својству свједока, а како сазнаје Танјуг, свједочиће из посебне просторије, одвојене од суднице број један у којој ће сједити сви остали учесници у поступку.

Највећа судница Специјалног суда у Устаничкој улици број 1 подијељена је у три дијела, тако да у првом сједе судије, адвокати, тужиоци и оштећени, а у другом оптужени.

Трећи дио суднице предвиђен је за публику и новинаре, међутим у овом поступку је суђење затворено за јавност.

Београдски медији наводе да ће К. К. тада први пут бити изведен из психијатријске клинике у којој се налази од злочина и спроведен у суд.

Суђењу ће поред адвоката моћи да присуствују и оштећени.

У овом предмету суди се родитељима дјечака, Владимиру и Миљани Кецмановић и инструктору стрељане Немањи Маринковићу, који је оптужен за кривично дјело давање лажног исказа.

Власник стрељане у којој је малољетни К.К. учио да пуца, Ратко Ивановић, је склопио споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Београду на основу чега га је суд огласио кривим за кривично дјело давање лажног исказа и осудио на казну кућног затвора од шест мјесеци.

Миљана и Владимир Кецмановић од почетка суђења негирају кривицу.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малољетних жртава.

Отац дјечака, оптужен је да је извршио кривично дјело - тешко дјело против опште сигурности јер је дијете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Мајка Миљана Кецмановић је оптужена јер је њен ДНК пронађен на једној чаури у учионицу у којој је масакр почињен.

Дјечак К.К, који у вријеме извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је 3. маја у школи из два очева пиштоља која је узео 1. маја.

Он их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро дјеце и наставницу историје.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: