Татјана Илић

Данкина бака сломљена: Мој ум не може да појми да међу људима постоје такви монструми

  • Извор: Република
  • 07.04.2024. 21:31

Татјана Илић, бака убијене 23-мјесечне Данке Илић, први пут је проговорила о неизрецивом болу који је 13 дана раздире за унуком.

„Не, не још. Ово је кошмар из ког не може да се пробуди. Шта људи моји да вам кажем?! Не могу да прихватим да нема наше бебе, наше дјевојчице мале веселе која је тек била научила да трчкара. То је била беба моја. Нема њеног тијела. Дјеца ми се раздиру од туге. Ивана треба да буде здрава и да се не секира у трудноћи. Ћерка треба да ми се породи“, рекла је Татјана, а сузе јој све више навиру.

Она је на лијековима за смирење, да би уопште могла да функционише. И она и њен супруг.

Одређен притвор оцу осумњиченог за убиство Данке Илић

Одређен притвор оцу осумњиченог за убиство Данке Илић

„Мој ум не може да појми да међу људима постоје такви монструми. Да ударе дијете и не укажу му помоћ, која је то врста? Морају полицији да кажу гдје су је бацили. Нормалан човјек би застао да је ударио маче, а не дјетенце оволицко“ говори гушећи се у сузама и показује отвореним шакама постављеним отприлике у ширини рамена.

Бака каже да је од тренутка када је дјевојчица нестала из дворишта у Брестовачкој бањи гајила наду да је ће да се пронађе живу. И сама је учествовала у потрази.

Када се појавио снимак девојчице из Беча и Татјана је мислила да се ради о Данки.

„Била нам је иста Данка, тако да смо вјеровали да је то она. Тек кад смо касније увеличавали слику видјели смо разлике. Ово дијете је мало више и мало су јој очи другачије“, рекла је Татјана.

Отац осумњиченог за убиство Данке сазнао да му је син умро: Саопштили му у притвору

Отац осумњиченог за убиство Данке сазнао да му је син умро: Саопштили му у притвору


Чула је на вијестима да је брат убице Дејана Драгијевића преминуо у полицији и даноноћно прати вијести о току истраге и потрази за тијелом.

„Сви смо у бунилу неком, тумарамо, нико не може ни да једе, ни да пије. Да су је монструми кад су је ударили колима оставили на улици, макар би је мајка нашла“, неутјешно плачући је рекла Данкина бака по оцу.

Кад се мало примирила наставља да описује кошмарни живот.

„Гледамо вијести у нади да ће нам наћи дијете. Идемо код духовног оца и молимо се. У петак увече и у суботу ујутру била је миса за Данку и духовни отац са нама разговара“, испричала је за Републику видно узрујана жена.

Нове информације: У потрази за малом Данком силазе у јаму дубоку 70 метара!

Нове информације: У потрази за малом Данком силазе у јаму дубоку 70 метара!

Полицији су родитељи, бака и дјед каже вјеровали од првог дана и неизмјерно је захвална залагању свих који трагају за Данком и истином.

Посебну захвалност дугује мајору полиције Бојани Отовић Пјановић.

„Бојана је велика жена и неизмјерно смо јој захвални за све што је урадила и ради. Лавовски ради, много је стрпљива и нашу дјецу Милоша и Ивану је саслушавала пажљиво колико год је требало да би дали све потребне информације за истрагу“, истакла је Данкина бака која је свјесна да су дани туге и очаја пред комплетном породицом.

Жалим Ивану и Милоша и због медијског линча

У свој муци Татјана се много узрујавала од натписа који су бацали сумњу да су њена снаха и син криви за нестанак њихове ћерке.

„Знам колико су Ивана и Милош привржени дјеци и колико смо лијепо живјели као породица. Страшно је да у толиком болу доживљавају линч, да се блате без икаквог разлога. Не би Ивана била трудна трећи пут да нису жељели треће дијете. Водили смо један нормалан породични живот који нам је уништен“, рекла је ова њежна жена која јој су највећа радост били Данкини и Лазареви осмјеси и срећа на лицима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: