Министар унутрашњих послова Србије

Дачић: Ослонци Србије били Кина, Русија, Мађарска и УАЕ

  • Извор: СРНА
  • 23.05.2024. 20:48

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачића рекао је вечерас да је Србија на гласању о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН имала четири ослонца - Кину, Русију, Мађарску и Уједињене Арапске Емирати /УАЕ/.

Дачић је истакао да је посебно важно то што предлагачи резолуције нису успјели да приволе читав муслимански свијет да их подржи.

"Данашњи дан за Србију је веома тежак, јер желе да нам припишу да смо геноцидан народ, али је, упркос томе, ово победа предсједника Србије Александра Вучића", рекао је Дачић.

Ево колико милијарди људи није подржало резолуцију о Сребреници

Ево колико милијарди људи није подржало резолуцију о Сребреници

Он је указао да се у систему УН гласа на чудан начин и да они који нису присутни неће да гласају, тако да је са мањином усвојена резолуција, која би била усвојена и да је 20 земаља гласало за, будући да је против било 19.

"Треба да разумете колико је председник Вучић звао све државе у свету, а толико су и други звали. И нису они само звали, они су и претили. Осим тога, по Повељи УН за гласање је потребна двотрећинска већина, али су предлагачи тражили просту већину", рекао је Дачић за Телевизију Пинк.

Он је оцијенио да данашње гласање у Генералној скупштини УН Србији и Србима даје за право да кажу да већина чланица није подржала резолуцију.

Генерална скупштина УН усвојила је данас антисрпску резолуцију о Сребреници за коју је гласало 84 држава, 87 је било против и уздржано, док 22 земље нису гласале.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина