Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Optužbe britanskog poslanika su dio propagandnog rata protiv SPC!

  • Извор: Агенције
  • 06.07.2023. 11:49

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da izjava britanskog poslanika Ališe Kerns da Srpska pravoslavna crkva /SPC/ švercuje oružje na Kosovu i Metohiji predstavlja dio propagandnog rata protiv Srbije čiji je cilj da se i srpska crkva protjera sa Kosmeta.

Dačić je ocijenio da je to dio priče o kriminalizaciji sjevera Kosova i proširenju optužbi koja traje godinama, te podsjetio da se više od 10 godina ponavlja da je sjever kriminalizovan, a sada se tu ubacuje i SPC.

Sramna izjava britanskog poslanika: Optužila SPC da švercuje oružje

Sramna izjava britanskog poslanika: Optužila SPC da švercuje oružje

"SPC im je jedna od smetnji, pošto je veoma važna za opstanak našeg naroda i potrebno je da se ona u optužbama identifikuje sa kriminalcima", rekao je Dačić za TV Pink.

On je istakao da je takva optužba dio opšteg napada na Srbiju i srpski narod i da je odmah od Forin ofisa traženo objašnjenje, ali da Beograd nije dobio nikakav pismeni odgovor, iako je usmeno rečeno da to nije zvanična politika britanske Vlade.

Dodik: Niko ne laže kao britanski parlamentarci

Dodik: Niko ne laže kao britanski parlamentarci

Dačić je rekao da je Beogradu usmeno rečeno da Kerns ne može da govori u ime britanske Vlade, kao i da London ne raspolaže konkretnim dokazima za ono što je ona izjavila.

On je istakao da je Kernsova, i poted toga, nastavila da radi vjerovatno po agendi koju je dogovorila sa premijerom samoproglašenog Kosova LJabinom Kurtijem.

"Nema nijednog dokaza za njene izjave, to je i KFOR rekao. Pa mi ne možemo ljude da snabdijevamo osnovnim životnim namirnicama, a ne oružjem", naveo je Dačić.

Kfor: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM!

Kfor: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM!

Govoreći o informacijama o velikom broju krivičnih prijava protiv Srba sa Kosova i Metohije, među kojima su i ljudi iz "Srpske liste", Dačić je naveo da je riječ o ideji da se protjeraju Srbi sa sjevera Kosova i da se stvori atmosfera da oni sami zaključe da im tamo nema života.

Cvijanović: Čak i KFOR mora da demantuje laži ostrašćenih albanskih lobista u Britaniji

Cvijanović: Čak i KFOR mora da demantuje laži ostrašćenih albanskih lobista u Britaniji

"Naravno, oni bi /Priština/ voleli da se proteraju i Srbi sa juga, ali oni žive u posebnim uslovima i teško je da mogu uspešno da brane svoje interese kao Srbi na severu gde su oni kompaktna celina i gde nema Albanaca", dodao je Dačić.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина