Предати су румунској полицији

Дачић о отмици малишана: ''Пронађени у Нишу, ухапшен њихов отац''

  • 18.10.2024. 13:36

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су, јутрос, у раним јутарњим часовима, румунским полицијским службеницима предата дјеца из Румуније, као и њихов отац, који су јуче пронађени у Нишу.

Дана 18.10.2024. године, у 04.48 часова, на граничном прелазу “Ђердап 1”, српска полиција предала је румунским полицијским службеницима троје малољетне дјеце из Румуније, као и њиховог оца, који су јуче пронађени на територији Србије, у Нишу – изјавио је Дачић.

Подсјетимо, Дачић је јуче разговарао телефоном са потпредсједником Владе и министром унутрашњих послова Румуније Маријаном Каталином Предојуом када га је обавијестио да су отета дјеца из Румуније пронађена, будући да је овај случај, током претходних дана, заокупљивао румунску јавност.

Око џамије у Доњој Јабланици створило се живо блато

Око џамије у Доњој Јабланици створило се живо блато

Постоје сумње да је дјецу илегално довео у Србију

Министар унутрашњих послова је тада обавијестио свог румунског колегу да су припадници Министарства унутрашњих послова Управе криминалистичке полиције, Службе за сузбијање криминала и Управе за технику, у сарадњи са Полицијском управом у Нишу поступајући по пријави кривичног дјела отмица извршеног у Румунији, ухапсили румунског држављанина А. М. (1970) због сумње да је отео своје троје малољетне дјеце такође румунске држављане старости 11, 9 и 8 година.На основу криминалистичко-обавештајних информација, министар Дачић је румунском колеги рекао да је српска полиција, у Улици Димитрија Туцовића у Нишу, свега 15 минута по активирању српске картице и мобилног телефона, око 14.30 часова, зауставила аутомобил „мерцедес“ са румунским регистарским таблицама, којим је управљао отац отете дјеце А. М. (1970), као и троје малољетне дјеце М. Р. А. (2016), М. А. А. (2015) и М. Р. А. (2013).

''Лежим непомично, чекам посљедњу хемотерапију'': Потресна објава преминуле Мине Пошарац (23) се дијели мрежама

''Лежим непомично, чекам посљедњу хемотерапију'': Потресна објава преминуле Мине Пошарац (23) се дијели мрежама

Дачић је додао да “постоје основи сумње да је осумњичени А. М. дјецу отео и илегално довео у Србију, као и да је отмицу планирао доста раније”. Он је иначе, у посљедњих мјесец дана више пута долазио у Србију, док његова дјеца нису званично ушла у Србију.

Такође, истакао је да је код њега полиција пронашла и заплијенила више мобилних телефона и више различитих СИМ картица. Румунска и српска полиција координираће даље активности на овом случају.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм