Министар унутрашњих послова Србије

Дачић: Албанац осумњичен за мучко убиство полицијског службеника на дужности

  • Извор: Танјуг
  • 18.07.2024. 07:35

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је ноћас у Лозници убијен један полицијски службеник, док је други тешко рањен.

Ноћас, око 00:55 часова у Лозници, приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, полицијски службеници Станице граничне полиције Трбушница, зауставили су мерцедес тутинских регистарских ознака у којем су се налазиле двије особе, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

- Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (1990) у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића (1974) у раме, након чега је побјегао. Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Крсмановић подлегао повредама - рекао је Дачић.

Из таксија пуцали на патролу, убијен полицајац

Из таксија пуцали на патролу, убијен полицајац

На лицу места полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991) и њемачка лична карта, додао је он.

Јаке полицијске снаге, како је истакао, интензивно трагају за нападачем, на терену су полицијски службеници ПУ Шабац, као и Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције и припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери.

Увиђај од стране Вишег јавног тужиоца из Шапца и припадника полиције је у току.

- Породици убијеног полицајца упућујем најдубље саучешће у име Министарства унутрашњих послова и своје лично име - рекао је Дачић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.