Министар унутрашњих послова

Дачић: Изјаве из Приштине против Вучића порука свим Србима из покрајине

  • Извор: СРНА
  • 30.06.2024. 18:59

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да су изјаве представника режима у Приштини против предсједника Србије Александра Вучића порука свим Србима са Косова и Метохије.

"Њихов циљ је да их све похапсе и протјерају, да етнички очисте Косово и Метохију од Срба", рекао је Дачић.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља данас је, поводом плаката на сјеверу Косова са Вучићевим ликом уз поруку "врховни команданте чекамо те", запријетио да ће предсједник Србије, уколико дође на Косово и Метохију без претходног захтјева, бити ухапшен.

Дачић потврдио: Притворени Кемал Беговић и Игор Деспотовић, претресено више локација

Дачић потврдио: Притворени Кемал Беговић и Игор Деспотовић, претресено више локација

Осудивши такве поруке, Дачић је констатовао да међународна заједница мирно гледа те изливе мржње и беса према Вучићу, Србији и српском народу.

Он је нагласио да чињеница да се пријети човјеку са којим воде дијалог у Бриселу, показује да они не желе никакав договор, већ само сукобе.

Премијер Србије Милош Вучевић рекао је да нико у Приштини нема ни милионити дио политичког капацитета, интелектуалне снаге и моралне чврстине предсједника Србије.

Вучић: Србија неће признати лидера Републике Српске кога је октроисао запад

Вучић: Србија неће признати лидера Републике Српске кога је октроисао запад

"То што самозвани званичник лажне државе коментарише предсједника Србије Александра Вучића само је још један показатељ екстремно високог степена зависти и мржње који доминирају Куртијевом политиком", написао је Вучевић на друштвеној мрежи Икс.

Косовска полиција трага са особама које су поставиле плакате у општинама на сјеверу Косова, а тужилаштво је формирало предмет због "ширења мржње", рекао је раније данас замјеник командира такозване косовске полиције за регион сјевер Ветон Ељшани.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.