Министар спољних послова

Дачић: Дан срама у Парламентарној скупштини Савјета Европе

  • Извор: СРНА
  • 16.04.2024. 21:28

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да је данас дан срама у Парламентарној скупштини Савјета Европе, будући да је први пут у историји препоручено чланство нечега што није држава.

Дачић је истакао да су одлуком да препоручи пријем Приштине у чланство Савјета Европе поткопани темељи те организације и међународног правног поретка, као и да је одлука наметнута силом међународних моћника.

Оне који су одобрили препоруку да Приштина постане дио Савјета Европе, Дачић је упитао о каквом принципу заштите територијалног интегритета ће даље причати када су нарушили територијални интегритет Србије, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Парламентарна скупштина СЕ подржала чланство Приштине: Већина за извјештај Бакојани

Парламентарна скупштина СЕ подржала чланство Приштине: Већина за извјештај Бакојани

Он је најавио да ће Србија наставити да се бори свим снагама да данашња одлука не буде усвојена на Комитету министара 16. маја.

Парламентарна скупштина Савјета Европе усвојила је данас у Стразбуру препоруку да Приштина постане члан Савјета Европе.

За пријем самопроглашене државе Косово у Савјет Европе гласало је 131 од 171 присутног члана, 29 је било против, а 11 је уздржано.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм