"Не насједати на провокације"

Чешки припадници се повукли из кордона на мосту: Ситуација мирна, појачане тензије

  • Извор: Агенције
  • 31.08.2024. 14:20

Зграде локалних самоуправа и других институција Владе Србије у четири општине на сјеверу Косова и Метохије и даље су блокиране, а испред улаза у њих стационирана је полиција.

Кфор је појачао присуство и распоредио војнике на главном мосту у Косовској Митровици.

У питању су припадници италијанског контингента Мисије НАТО-а на КиМ.

Повукли се припадници чешког контингента Кфора из кордона на мосту на Ибру

Припадници чешког контингента КФОР-а који су од јутрос у кордону, под опремом за разбијање демонстрација били распоређени на мосту на Ибру у Косовској Митровици, повукли су се, јавља дописник Тањуга.

На мосту је и даље приметно појачано присуство припадника из италијанског састава КФОР-а, а на мосту су и даље паркирана два оклопна возила и два џипа карабињера.

Ситуација је мирна, са појачаним тензијама.

Вучевић: У сталном смо контакту са Србима на КиМ, не наседати на провокације

Премијер Србије Милош Вучевић је, одговарајући на питање новинара да прокоментарише то што су Куртијеви специјалци упали поново на сјевер КиМ и то само сат времена након што је из Србије отишао предсједник Француске Емануел Макрон, рекао да је то вјероватно био временски план Куртијевог режима.

- Ситуација је готово неодржива. Ми не смијемо да насиједемо на провокације, не смијемо да уведемо Србију у рат. Куртијев циљ јесте да наши живци буду потпуно истрошени, истањени, да дође до исхитрене реакције наше државе и да наравно одемо у правцу у којем не желимо да идемо и не треба да идемо, то су сукоби, ратови - истакао је Вучевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ' '''Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Дарк Веб: борба против сајберкриминала, документарни програм

    Дарк Веб: борба против сајберкриминала, документарни програм

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм