Премијер Србије

Брнабић: Kурти жели етничко чишћење на KиМ

  • Извор: РТРС
  • 04.10.2023. 22:48

Предсједница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да једино што премијер привремених приштинских институција Аљбин Kурти жели јесте етничко чишћење на Kосову и Метохији.

“Он не жели Србе на Kосову, он не жели ни неке друге, не жели ни Роме”, рекла је Брнабићева новинарима на полагању камена темељца за видиковац на Kаблару.

Она је указала на бројне жалбе Рома који живе на Kосову и Метохији и који се обраћају међународној заједници наводећи да се осјећају као грађани другог реда.

Милан Радоичић пуштен да се брани са слободе

Милан Радоичић пуштен да се брани са слободе

“Нажалост дошли смо до тога да је од стране Kуртијеве полиције дозвољено и да пуцате на дијете од 11 година и да нико не одговара, да не да нико није у затвору, него нико није ни у притвору. Да не говорим о томе како Kурти усред Берлина, испред Бундестага отпушта директора полиције региона Сјевер, што није његова надлежност и супротно је Бриселском споразуму. Да не причамо о Заједници српских општина, Kурти је из Берлина отпустио човјека кога именују четири градоначелника са сјевера KиМ. И међународна заједница није устала и рекла Kуртију да то не смије да ради”, рекла је Брнабићева.

Говорећи о актуелној ситуацији на KиМ и снимцима које објављује Приштина, Брнабићева каже да смо “свашта видјели, и шта јесте и шта није”.

„Али нисмо видјели како су убијени Срби, тројица Срба са Kосова, нисмо видјели само тај снимак јесу ли их убили из даљине, јесу ли их убили у борби? Или су их убили, као Бојана, док је лежао рањен и већ се предао, па су извршили класичну егзекуцију. Што је супротно сваком правилу ратовања или било чега другог, тај снимак нисмо видјели, ја сам негдје увјерена да тај снимак негдје постоји, пошто очигледно постоје разни снимци и да су или они или странци све снимали“, рекла је Брнабићева.

Брнабић: Београд је упозоравао на бруталност према Србима на КиМ

Брнабић: Београд је упозоравао на бруталност према Србима на КиМ

Предсједница Владе рекла је да Србија може да ради само оно што ради предсједник Александар Вучић, а то је да свуда храбро говори истину, пише РТРС.

„Јер оно што нас чува је истина, јер да ове друге чува истина онда се они не би служили кампањом лажи и дезинформација“, закључила је Брнабићева. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.