Ruski ambasador u Srbiji

Bocan-Harčenko: Rusija uočava napredak u svim oblastima saradnje sa Srbijom

  • Извор: Танјуг
  • 30.05.2022. 14:39

Rusija uočava napredak i dinamiku u svim oblastima saradnje sa Srbijom, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko u emisiji TV kanala Rusija-24.

- Što se tiče saradnje u širem smislu, prvo razvijamo i nastavićemo politički dijalog. Јučerašnji telefonski razgovor naših predsjednika je najbolja potvrda toga. I njihov dijalog se razvijao i razvijaće se u kontinuitetu, na redovnoj osnovi, veoma sadržajno, u specifičnim ekonomskim aspektima. Možemo istaći dalji rad ruskih željeznica, dalji rad Gasprom njefta, energetskih mašina - rekao je ruski ambasador u Srbiji, prenosi agencija TAS S.

Naveo je i da nema prekida u razvoju saradnje Moskve i Beograda.

- Želim još jednom da istaknem da posljednjih mjeseci čak nije bilo ni prekida u razvoju i realizaciji velikih projekata - poručio je Bocan-Harčenko i dodao da se Srbija ne pridružuje sankcijama koje su zapadne zemlje uvele Rusiji.

Ocijenio je da je ta pozicija čvrsta, nepokolebljiva i dodao da to nesvrstavanje sa antiruskim mjerama ima moralnu i političku komponentu.

- Uzimajući u obzir naše posebne veze, duhovnu sferu, bliskost među našim narodima ovdje u principu ne mogu da zamisle kako Srbija može da bude na strani onih koji vode rusofobičnu politiku - rekao je Bocan-Harčenko.

Pored toga, Bocan-Harčenko je napomenuo da je javnost Srbije pozitivno prihvatila sporazum o isporuci ruskog gasa u zemlju.

  • 20:30 Емисија: На ивици терена

    У првом издању специјалних емисија #наивицитерена посвећених спектакуларном ХЕКТОР ФАЈТ НАЈТ 5, који ће 6. септембра у дворани Борик окупити четворицу кикбоксера у категорији до 86 килограма, упознајте првог борца, Срђана Шућура!

  • 21:00 Филм (12+)

    Филм (12+)

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)