Радоман Божовић

Бивши предсједник Владе Србије пао са куће!

  • 20.10.2023. 15:45

Бивши предсједник Владе Републике Србије Радоман Божовић (70) пао је данас са куће у Београду, сазнаје "Телеграф.рс".

Он је око 12 сати примљен у Ургентни центар.

Незванично, пао је са висине од 4 метра.

Kако "Телеграф.рс" сазнаје, Божовић се оклизнуо.

Kо је Божовић

Радоман Божовић рођен је у селу Шипачно код Никшића 13. јануара 1953. и професор је Економског факултета и доктор економских наука.

Узнемирујуће у Ужицу: Рањени мушкарци леже, дјеца гледају

Узнемирујуће у Ужицу: Рањени мушкарци леже, дјеца гледају

Завршио је Економски факултет у Суботици, 1975. године. Магистрирао је 1978. године, а докторирао је 1981. на Економском факултету у Београду.

На факултету почиње да се политички ангажује кроз Савез комуниста Југославије (СKЈ). Од оснивања, 1990. године, укључује се у Социјалистичку партију Србије, која га 1991. као свог кандидата именује на најприје на мјесто председника Извршног вијећа АП Војводине, а потом на дужност премијера Србије.

На дужности премијера био је до фебруара 1993. године. Након тога је био предсједник Вијећа грађана Савезне скупштине СР Југославије. Од марта 1999. године до 5. октобра 2000. године био је директор Генекс групе.

Радио је на суботичком факултету у својству асистента, доцента, ванредног и редовног професора на предмету Политичка економија.Професор је на Економском факултету у Новом Саду гдје предаје на предмету Политичка економија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: