Njegovi saradnici sa slobode

Belivuka provociraju iza rešetaka - Poručili mu pjesmu od Mine Kostić "Isti igrači"

  • 10.02.2021. 20:33

Ekipi Velje Nevolje preko lokalne stanice puštaju pjesme u kojima ga provociraju, a sumnja se i da ima onih koje mu šalju njegovi saradnici sa slobode.

Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja, i Marku Miljkoviću, koji su uhapšeni prije tačno nedjelju dana zbog sumnje da su organizovali jednu od najjačih kriminalnih grupa u regionu u posljednjih 10 godina, saradnici koji su na slobodi, ali i suparnici, koji su jedva dočekali da ih vide iza rešetaka, tajne poruke šalju preko lokalne radio-stanice, koja se redovno sluša u Centralnom zatvoru, saznaje Kurir!

- Veče pošto je Belivuku i ostalim osumnjičenima određen pritvor, tačnije u nedjelju, na toj lokalnoj radio-stanici koja se sluša u CZ u Bačvanskoj, ali i u posebnoj pritvorskoj jedinici u Ustaničkoj, puštena je prva šifrovana poruka, i to uz pjesmu Gorana Vukošića i Mine Kostić. Riječ je o numeri „Isti igrači“, čiji stihovi glase: „Nevolja nevolju privlači, isti smo, isti igrači“, a poruka koju je voditeljka radija pročitala glasila je: „Od ‘cigana’ iz cijele Srbije za Grobare“ - kaže dobro obaviješten sagovornik Kurira, objašnjavajući da je ova pjesma poručena kako bi isprovocirala uhapšenog „grobara“ Belivuka.

I komandiri slušaju

On objašnjava da upućeni smatraju da to nije bila jedina šifrovana poruka upućena Velji i njegovoj ekipi, i da se smatra da se iza još nekoliko objava emitovanih na radiju, preko koga se godinama unazad upućuju poruke i pozdravi pritvorenicima u Beogradu, odnosilo baš na pripadnike klana.

- Stanicu slušaju i komandiri - objašnjava sagovornik i dodaje da je bilo slučajeva da se na osnovu nesmotrene poruke, poslate nekom pritvoreniku, otkrije da on u ćeliji krije mobilni.

Тагови: