Ostavljena po rođenju

Beba pronađena u kontejneru ima novu porodicu i dobro joj je

  • 21.09.2019. 11:26

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Ðorđević posjetio je bebu, koja je prije nepunih mjesec dana ostavljena odmah po rođenju u kontejneru u Žarkovu, a koja je sada smještena u hraniteljsku porodicu i kako kaže u dobrom je stanju i živi u dobrim uslovima.

Ðorđević je rekao da se Vlada Srbije zalaže da svoj djeci obezbijedi sigurno djetinjstvo i bezbrižno odrastanje u kom će biti okruženi ljubavlju, jer joj je cilj da svi oni izrastu u kvalitetne, srećne i zadovoljne ljude koji će predstavljati i graditi budućnost Srbije, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Beba je u zdravstveno dobrom stanju, što je i najbitnije. Veoma sam zadovoljan uslovima u kojima sada živi, a koje joj je obezbijedila ova hraniteljska porodica i zaista se nadam da će ovaj dječak ovdje biti srećan. Trenutno je u toku proces upis njegovih podataka u matične knjige, a sve naredne korake, koje su u vezi njegovog zbrinjavanja ćemo aktivno pratiti", rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Ðorđević.

Ðorđević je još jednom naglasio, da ukoliko se roditelji već odluče da nažalost ne žele da brinu o svojoj djeci, da ih nikada ne ostavljaju u uslovima koji su rizični za njihov život već to mogu da urade u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite.

Prema riječima Đorđevića, ovako nehuman način ostavljanja djece je nešto što ne smije da se ponavlja u Srbiji i resorno ministarstvo učiniće sve da to i spriječi putem medijskih kampanja, ali i izmjenom zakona i podzakonskih akata, jer nijedno dijete ne zalužuje ovakvu tužnu sudbinu.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм