Živadin Jovanović

"Anglosaksonski i germanski centri moći žele da uvuku Srbiju u nelegalne sankcije protiv Rusije"

  • Извор: СРНА
  • 14.06.2022. 16:43

Lukava politika anglosaksonskih i germanskih centara moći u situaciji globalne konfrontacije ima za cilj uvlačenje Srbije u nelegalne sankcije EU protiv Rusije i legalizaciju ravnopravnosti Srbije i samoproglašenog Kosova u okviru zapadnog Balkana, ocijenio je predsjednik Beogradskog foruma za svet ravnopravnih Živadin Jovanović.

On je ukazao da se ta politika ogleda u umnožavanju raznih non-pejpera, "novih" ideja i obećanja o "ubrzanju na evropskom putu zapadnog Balkana".

Prema njegovim riječima, to je lukava politika anglosaksonskih i germanskih centara moći koji pojačavaju igru na kartu deklarisne opsesije "boljim životom", privreženosti "istim vrednostima" i zaboravnosti srpske elite o tome ko snosi odgovornost za kriminalnu agresiju NATO-a 1999. godine na SR Jugoslaviju, nehumane sankcije od 1992. do 1996. godine, razdrobljenost srpskog naroda na Balkanu i reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Primamljiva verbalna obećanja trgovinsko-finansijske prirode predstavljaju još jedno lukavstvo Zapada čiji cilj nije ubrzanje članstva u EU, već ubrzanje priznanja NATO tvorevine, odustajanje od strateških odnosa sa Rusijom i Kinom, napuštanje vojne neutralnosti i suštinska izmjena međunarodnog položaja Srbije", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi za medije koju je naslovio "Zamka".