Jasna poruka 

Američki ambasador: Kosovo je suverena zemlja

  • 15.10.2018. 17:41

Ambasador SAD u srbiji Kajl Skot je izjavio da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlje, sa svojim izabranim predstavnicima.

Skot je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova u kojoj sjedi pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

"Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu", rekao je američki diplomata. 

Skot je kazao da bi stabilnost u regionu mogla da bude bolja, ali da postoji napredak i da je jedan od ključnih elemenata upravo ekonomski razvoj. 

"Jedan od načina je i projekat kao što je Moravski koridor, o kojem danas govorimo, koji će unaprediti živote građana Srbije i doprinijeti i ekonomskoj i političkoj stabilnosti", naveo je Skot. 

Ambasador SAD je u Vladi Srbije prisustvovao potpisivanju memoranduma o saradnji sa američkom kompanijom Behtel za projekat izgradnje Moravskog koridora.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм