NSRS

Zahvalnost svima koji su pomogli Fondu: Odobrena 74 zahtjeva za liječenje djece

  • 16.05.2019. 12:00

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas izvještaj o radu i izvršenju finansijskog plana - budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu, prema kome su odobrena 74 zahtjeva za liječenje 64 djece u inostranstvu, za šta je uplaćeno 1.541.972 KM.

Predstavnik Fonda Jasminka Vučković je u završnoj riječi o ovom izvještaju u Narodnoj skupštini zahvalila poslanicima za podršku radu tog fonda. 

"To govori da smo na pravom putu", rekla je Vučkovićeva i dodala da će Fond nastojati da što više pomogne u liječenju bolesne djece iz Srpske u inostranstvu. 

Ona je rekla da će ta organizacija nastojati da ostvari komunikaciju sa svim predstavništvima Srpske u inostranstvu kada je riječ o liječenju djece. 

"Zahvaljujemo svima koji su pomogli u radu Fonda", poručila je Vučkovićeva. 

U izvještaju o radu Fonda u prošloj godini se navodi da su djeca upućivana u zdravstvene ustanove u NJemačkoj, Španiji, Austriji, Italiji, Švajcarskoj, Belgiji, Rusiji, Sloveniji i Turskoj. 

Najveći broj zahtjeva za liječenje odnosio se na genetska ispitivanja - 44 odobrena zahtjeva, dok su na liječenje djeca upućivana zbog tumora, leukemije, teških ortopedskih anomalija, bolesti oka i drugih oboljenja. 

Najveći iznos Fond solidarnosti je odobrio za transplantaciju koštane srži u NJemačkoj, i to oko 240.000 evra.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм