Čuvana i u težim okolnostima

Vojna policija će ponovo čuvati Republiku Srpsku

  • 31.12.2018. 12:48

Iz Čete vojne policije Banjaluka saopšteno je da neće dozvoliti rušenje Republike Srpske koju je bilo teško stvoriti, dok samo oni koji je nisu stvarali i ne znaju njenu cijenu sada bi olako da je ruše.

U saopštenju je navedeno da je Republika Srpska sačuvana i u mnogo težim okolnostima i da će je sačuvati i sada. 

"Ali, pitamo se kako će nam objasniti organizatori svega što se dešava kako to da se na cijelom Balkanu živi u vrlo sličnim uslovima, a protesti se organizuju samo u Srbiji i Republici Srpskoj, i to istovremeno? Čime su zaslužili toliku podršku iz FBiH", istaknuto je u saopštenju. 

Vojni policajci su ocijenili da je neshvatljivo da su sada bliži od Srbije svi oni koji su se trudili da nema kiseonika u porodilištu u Banjaluci. 

"Zašto onda u tim teškim vremenima nismo probijali koridor u nekom drugom pravcu, nego kroz Posavinu prema matici Srbiji“, piše u saopštenju. 

Iz Čete vojne policije Banjaluka istaknuto je da ih je posebno dirnula scena gaženja i šutiranja policajca MUP-a Republike Srpske koji leži, ali je i dalje dovoljno pribran i ima snage da čuva svoje lično oružje da ne bi dospjelo u pogrešne ruke i na najgori mogući način bilo zloupotrijebljeno. 

"To je izuzetno human i požrtvovan gest, jer je u takvom stanju i okolnostima vodio računa o bezbjednosti i životima ljudi. Ko je odlučio da gazi tog mladog čovjeka odlučio je da gazi Srpsku. Na raspolaganje Republici Srpskoj i njenim institucijama smo se stavili 1992. godine da ne bismo dozvolili da je gaze, tako je i danas, a biće i u buduće dok god smo živi", navedeno je u saopštenju Čete vojne policije Banjaluka. 

U saopštenju je navedeno da od dana kada se dogodila tragedija Davoru Dragičeviću saosjećaju sa njim u bolu. 

"Žao nam je što je ugašen jedan mladi život. Mi učesnici rata, borci Vojske Republike Srpske, smo sve činili tokom rata da sačuvamo mlade živote i da omogućimo što normalniji život i sigurnost stanovništvu. Žao nam je što se to desilo sada u miru i zahtijevamo od nadležnih institucija da učine sve da se što je prije moguće to ubistvo rasvijetli i pronađu odgovorni", istaknuto je u saopštenju Čete vojne policije Banjaluka.

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.