Vlada će obezbijediti finansijsku podršku za usavršavanje Sare Ćirković

  • 10.12.2020. 18:53

Šesnaestogodišnja Sara Ćirković iz Bratunca velika je nada srpskog boksa. Na posljednjem Evropskom juniorskom prvenstvu održanom 2. decembra u u Bugarskoj, osvojila je srebrnu medalju. 

Ona je pokazatelj da sam na pravom putu i podstrek da nastavim isitm, još dalje i još bolje, najavljuje Sara. 

"Sada sam bila na Evropskom prvenstvu i tu sam pobjedom nad Litvankom i Ukrajinskom došla do finala, gdje sam izgubila od Ruskinje", kaže Sara Ćirković.

Kako je bilo na takmičenju ali i kako je to trenirati boks iz prve ruke čuo je i premije Republike Srpske. Radovan Višković ugostio je Saru i obećao finansijsku podršku  za njeno dalje usavršavanje. Ne sumnja, kaže, da je pred njom svijetla karijera.

"Iako se borilo pod zastavom Srbije, mi je svi doživljavamo kao jedan prostor i jedan narod i mi nemamo ništa protiv da Sara i dalje nastavi da se bori pod zastavom Srbije, ali ona je naše dijete, ona je iz Republike Srpske, ona je sportista Republike Srpske, iz tog razloga želio sam da joj dam jedan podstrek", kaže predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković. 

Naša mlada sportiskinja jedna je od onih koji vraćaju srpski boks na veliku evropsku i svjetsku scenu. 

"Ovim rezultatom Sara je pokazala da može da boksuje na vrhunskom i svjetskom nivou, da ostvari vrhunske rezultate, da jednako sa Ukrajinom i ostalim zemljama koje su zemlje boksa i koje su razvijene u tom sportu pobijedimo ih i pokažemo da možemo biti bolji od njih, a siguran sam i od Rusije gdje je Sara u podovnoj odluci sudija u finalu izgubila", kaže Mirko Ždralo, trener bokserskog kluba "Obilić", Zvornik. 

Sigurni samo da već sljedećeg Evropskog prvenstva možemo računati na Saru i na osvajanje zlata, kaže njen trener. Premijeru su, simbolično, na poklon donijeli člansku kartu bokserskog kluba “Obilić” iz Zvornika.

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм