Uvažavanje Srpske kao ravnopravnog partnera

Višković - Vigemark: Srpska opredijeljena za evropski put

  • 03.07.2019. 13:30

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom i delegacijom Radne grupe za zapadni Balkan.

Višković istakao je opredjeljenje Vlade Republike Srpske za evropski put, te ukazao na potrebu dosljednog poštovanja mehanizma koordinacije u procesu evropskih integracija, navodi se u saopštenju Biroa za odnose za javnošću Vlade Republike Srpske.

On je istakao da će Republika Srpska dati maksimalan doprinos u ovom procesu, ali da mora da bude uvažena kao ravnopravan partner i učesnik u kreiranju rješenja, u skladu sa svojim ustavnim položajem i nadležnostima.

Naglasio je da je preduslov daljeg progresa na putu ka Evropskoj uniji formiranje vlasti na svim nivoima, te istakao da je neophodno što prije formirati Savjet ministara i Vladu Federacije BiH.

Predsjednik Vlade Srpske je pozdravio aktivnosti Radne grupe za zapadni Balkan, istakavši da ova grupa ima značajnu ulogu kada je riječ o pružanju pomoći domaćim isnstitucijama u procesu pristupanja EU.

Sastanku su prisustvovali ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i ministar pravde Anton Kasipović.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм