Vjekoslav Petričević

Višegrad ima radne snage koja nedostaje Republici Srpskoj

  • 25.03.2019. 15:18

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je danas da u Višegradu ima radne snage koja nedostaje Republici Srpskoj i da je uglavnom riječ o metalskoj, mašinskoj i drvnoj struci.

"To nam je veoma bitno radi realizacije budućih investicija", rekao je Petričević, nakon sastanka sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem. 

Prema njegovim riječima, podrška Vlade Republike Srpske i Ministarstva privrede i preduzetništva nije upitna jer Višegrad spada u nerazvijene opštine. 

Petričević je istakao da je to ono na čemu će instistirati i nastojati da se na svaki način pomogne ovoj opštini i građanima Višegrada. 

On je naveo da se Višegrad uglavnom oslanja na turizam, te da su i privreda i turizam veoma značajni za njegov dalji razvoj. 

"Želim da iskažem zadovoljstvo što sam danas u Višegradu i što sam imao priliku u razgovoru sa načelnikom Đurevićem da se upoznam o privrednoj situaciji u ovoj opštini", naveo je Petričević. 

Đurević je rekao da je sastanak bio veoma kontruktivan, te da je razgovarano o planovima za naredni period. 

"Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti planove na zadovoljstvo svih, a posebno naših građana. Bitno je ono što smo konkretizovali kao ključne probleme, ne samo u Višegradu i siguran sam da ćemo zajedničkim radom napraviti bolju situaciju u privrednom sektoru", istakao je Đurević. 

On je dodao da Višegrad ima dovoljno radne snage za realni sektor, te da je radna snaga mašinske, metalska i drvne struke uglavnom prisutna u ovoj opštini. 

"Vjerujem da opština Višegrad može ispoštovati sve ukoliko se pojavi novi investitor, a opština stoji na raspolaganju i to smo i pokazali u prethodnom periodu", naveo je Đurević. 

On je napomenuo da je u novih sedam firmi zaposleno više od 100 radnika sa tendencijom rasta. 

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Pero Petrović rekao je da je razgovarano o tome kako pomoći privrednim preduzetnicima. 

"Dogovorili smo da sa svih nivoa da utičemo da se pomogne privrednicima. Svi ćemo učiniti sve što je potrebno da se poveća privredna aktivnost u Višegradu, a svjedoci smo da se u posljednje dvije godine to i vidi i da imamo dosta novih radnih mjesta i da su investitori zainteresovani da dolaze u Višegrad", naglasio je Petrović. 

Narodni poslanik Aleksandar Fulurija rekao je da očekuje konkretne rezultate nakon posjete ministra Petričevića Višegradu, a pogotovo preduzeću "Unis". 

Ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević otvoriće danas u Višegradu Treću privrednu konferenciju. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм