Golići

Vatrogasci spriječili veću štetu

  • 13.04.2021. 07:07

Teritorijalna vatrogasna jedinica Milići intervenisala je u selu Golići, gdje su gorjeli šuma, trava i nisko rastinje, te spriječila veću materijalnu štetu, budući da se šumski požar širio do kuće i pomoćnih objekata.

Komandir smjene Goran Đurić izjavio je Srni da su vatrogasci sinoć dojavu o požaru dobili od mještana iz sela Golići u 21.30 časova.

Đurić je rekao da je gorjelo oko pet dunuma šume i da se požar širio velikom brzinom prema voćnjaku, kući i pomoćnim objektima.

"Još jedna teška noć, gašenje u noćnim uslovima je mnogo opasnije, ne vidimo šta se nalazi okolo, a vatra se širi", izjavio je Đurić.

Vatrogasci Goran Đurić i Boško Stanišić u jednom vatrogasnom vozilu uspješno su savladali požar u 23.15 časova, nakon čega su dežurali još neko vrijeme, da bi se uvjerili da je u potpunosti lokalizovan.

Đurić je rekao da će uzroci požara biti naknadno utvrđeni, ali je praksa do sada pokazala da je u većini slučajeva krivac bio ljudski faktor.

Milićki vatrogasci ranije su uputili apel građanima da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i da, ukoliko čiste imanja od korova, urade pripremu da ne bi došlo do neželjenih posledica, odnosno požara većih razmjera, te podsjetili da će protiv lica za koja se utvrdi da su izazivači požara biti pokrenuta krivična odgovornost.

Brojevi telefoni za dojavu požara Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Milići su 123, 056/745-660 i 056/745-661 ili Policijskoj stanica Milići na brojeve 122 i 056/740-118

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм