"Tviteraška" najava sastanka Rajčevića i Gnjatića

  • 07.12.2020. 18:49

"Pozdrav svima, pogotovo Tviter zajednici - zašto kažem Tviter zajednici, zato što je danas na sastanku sa mnom čovjek koji je izuzetno popularan u samoj Tviter zajednici, to je prvi sindikalac granskog sindikata za nauku, obrazovanje i kulturu, gospodin Dragan Gnjatić", govori u početku videa Srđan Rajčević, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Nesvakidašnjom najavom, počeo je video koji je Srđan Rajčević objavio na Tviteru. Neki su se u komentarima  upitali da nije u pitanju neki novi touk šou, i da ministar nije promijenio profesiju i postao voditelj.  

Gnjatić je prije nekoliko mjeseci postao popularan na ovoj društvenoj mreži, iako nema nalog, a njegova fotografija je postala takozvani "mim" - sadržaj koji se širi internetom, na koji korisnici dodaju sopstveni komentar - u kojem on predstavlja običnog čovjeka "iz naroda" koji koristi izraze ustaljene na našem podneblju. Odatle i po prvi put takva najava ministra Rajčevića.

Tema razgovora ministra i prvog čovjeka najmasovnijeg granskog sindikata Srpske je i pored neobične najave bila ozbiljna - konkretno, budžet za narednu godinu.

"Prema datim podacima, vidim da nema nikakvih umanjenja plata, vjerovatno neće biti ni povećanja, i mi vam skrećemo pažnju da vodite računa o materijalnom i socijalnom statusu ljudi koji će na svojim leđima i svojim plećima iznijeti najveći dio posla u vašem ministarstvu", rekao je Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske.

Osim apela za povećanje plata, Gnjatić je poručio da će istrajati na ujednačavanju platnih koeficijenata sa ostalim budžetskim korisnicima. Za kraj svog "javljanja" iz kabineta ministra, Gnjatić i Rajčević su zaključili da sindikat i ministarstvo imaju odličnu saradnju.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм