Teror manjine nad većinom - CIK da potvrdi rezultate izbora u Doboju

  • 11.12.2020. 18:59

Pozivamo CIK da poštuje zakon i u što kraćemm roku utvrdi rezultate izbora za  Doboj, poručuje prvi čovjek grada. Tvrdi da su izabrani odbornici spremni su na protest pred gradskom izbornom komisijom, ali i CIK-om. 

Članstvo i simpatizeri  koalicije koja je osvojila više od 30. 000 glasova, ali i brojne Dobojlije,  žele da blokiraju saobraćajnice. 

"Upozoravaju a ja prenosim, i smirujem stalno da će blokirati magistralni put M17 i sve putne pravce koji su na teritoriji grada Doboja ja apelujem i molim za strpljenje i smirenje, siguran sam da će na kraju pravda pobijediti“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Stavlja se mrlja na grad u kojem je u potpunosti bila stabilna politička situacija i koji je krenuo putem napretka. Na sceni je poručuje koalicija okupljena oko Borisa Jerinića, teror manjine nad većinom. 

"Ovo nije zabilježeno nigdje da grupa koja nije skupila ni 3000 glasova osporava rezultat izbora, pobjednika izbora u Doboju koji imaju preko 30.000 glasova“, kaže Slađan Jović, DEMOS.

Izbori su bili kao i svaki prethodni i rezultat nije upitan. Njihovo ponavljanje samo bi proizvelo dubiozu u već teškoj ekonomskoj sitaciji.

"Izborna komisija ovo treba da potvrdi pod hitno, da bi se mi okrenuli sutrašnjici jer nama valja i dalje živjeti i raditi i moramo voditi račina o privredi i ekonomiji koja nam je u velikom kolapsu“, kaže Murvet Bajraktarević, Stranka za BiH. 

Ponavljanje izbora značilo bi dodatani trošak za Doboj i udar na njegove građane. Osim toga budžet ne bi bio usvojen na vrijeme što bi dovelo u pitanje funkcionisanje budžetskih korisnika.

Тагови: