Petar Đokić za ATV

SP će imati ministra u Savjetu ministara VIDEO

  • 18.12.2018. 21:56

U dogovoru sa partnerima Socijalistička partija će, kada bude poznata raspodjela mandata, imati jednog ministra u Savjetu ministra, kaže Petar Đokić, predsjednik SP i ministar energetike i rudarstva u Vladi Srpske, gostujući u emisiji "1 na 1" na programu ATV-a.

Đokić kaže da se SP ponašala politički odgovorno i sve što su radili bilo je u okviru koalicionog sporazuma.  

"Socijalisti su se doslijedno ponašali u svemu onome što smo govorili svih prethodnih godina. Bili smo veoma odgovorni prema svojim politički preuzetim obavezama, a jedan on njih je i rad u okviru koalicionog sporazuma. Izuzetna važnost je pobjeda pojedinačnih kandidata", kaže Petar Đokić za ATV.

On kaže da se ne želi miješati u unutrašnja pitanja DNS-a, te da za njega ne postoje prepreke u saradnji sa Markom Pavićem, predsjednikom DNS-a, a ni sa Nedeljkom Čubrilovićem.

"Ne želim komentarisati šta se dešava u DNS-u, to je njihov izbor i ja njih poštujem", kaže Đokić.

Ulaskom novih partija u vlast na nivou RS, smanjiće se broj funkcija i mandata koje će dobiti SP, ali lider Socijalista kaže da oni kao partija koja radi za opšte dobro spremni da se žrtvuju. Đokić smatra da je za Srpsku bolje da je u vlasti više partija.

Đokić kaže da je posebno zadovoljan jer je premijer Srpske Radovan Višković, poseban naglasak stavio na ekonomski razvoj Srpske.

Srpska je ostvarila povećanje penzije od 20 odsto, zbrinute se socijalno ugrožene kategorije te je podignut nivo zdravstvenog sistema, kaže Đokić, te dodaja da je u narednom periodu u planu izrada ekonomskog plana Srpske za naredne tri godine.

Đokić kaže da je cilj Vlade Srpske da se dostigne prosječna plata od 1000 KM, te najavljuje povećanje plata u obrazovanji.

Đokić kaže da će odlaskom Milorada Dodika u Sarajevo, Republika Srpska biti prihvaćena kao realnost i činjenica, te da moramo raditi na tome da se očuva identitet koji garantuje Dejtonski mirovni sporazum.

Тагови: