Jednoglasna odluka

SNSD objavio nosioce lista za izbore

  • 05.07.2018. 19:16

Nema više tajni kada je riječ o izbornim listama SNSD-a. Na Predsjedništvu stranke sve je ekspresno završeno. 

Pola sata je trebalo lideru ove stranke da objavi imena, koja su jednoglasno i bez dilema usvojena. Ono što se ranije  pominjalo je da se koplja lome za nosioca liste za Parlament BiH i to između Nikole Špirića i Nebojše Radmanovića. 

Svoje mjesto našli su obojica, pa je tako Nikola Špirić nosilac liste za NS RS u Izbornoj jednici 3, dok se Nebojša Radmanović izborio za nosioca liste za Parlamen BiH. Interesantno je da se na listama ne pominje predsjenik Gradskog banjalučkog odbora Igor Radojičić, ali danas o tome niko nije detaljisao. 

Mjesta će zato kako saznajemo biti za neke stare kadrove SNSD-a poput Srđana Mazalice. Dok bi se sa njim u skupštinskim klupama mogla naći sadašnji ministar Srebrenka Golić. Dio kolača dobiće, takođe za Parlament Srpske i direktor Univerzitetsko kliničkog centra Vlado Đajić. Neki dosadašnji ministri mogli bi put Sarajeva. 

Tako će se ministar finansija Zoran Tegeltija i ministar Dragan Bogdanić naći na listi za Parlament BiH. 

“Smatram da smo mi ovaj dio završili što se tiče ukupnog broja ljudi zadovoljava se tražena struktura, što se tiče pola, mladih, naš pristup je bio da  iz svake opštine bi bili uključeni", rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Na listi SNSD-a našlo se mjesta i za druge stranke. Tako će  Nenad Stevandić predsjenik Ujedinjene Srpske biti nosilac kompenzacione liste SNSD-a za parlament BiH. Dok će za Parlament Srpske nosilac liste biti sadašnji šef Kluba poslanika Radovan Višković. Milorad Dodik, predsjednik SNSD je rekao da su on i Željka Cvijanović potvrđeni kandidati za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS.

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм