Epidemiološka situacija nije zadovoljavajuća

Šeranić: Napominjem, još nismo izašli iz vanredne situacije

  • 22.06.2020. 20:24

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić, kaže za ATV u emisiji Dosije da situacija nije zadovoljavajuća i napomenuo da mi još uvijek nismo izašli iz vanredne situacije.

"Situacija nije zadovoljavajuća zbog porasta broja lica zaraženih virusom korona. Postoje određene stvari koje ipak daju određenu kontrolu nad cijelom situacijom, a to se odnosi na podatak da znamo odakle nam dolaze ta zaražena lica. Ovo su sve kontakti lica koja su pozitivna", kaže Šeranić i dodaje:

"Napominjem da nismo izašli iz vanredne situacije. Podsjećam da je na snazi obavezna odluka o nošenju maski u zatvorenom prostoru. Podsjećam i da imamo ograničen broj rada ugostiteljskih objekata. Sve je sada na poštovanju tih odluka. To su stvari o kojima treba ponovo da naglašavamo".

Ono što nije dobro je to što se nalazi podatak o nizu opština u kojima imamo lica koja su zaražena. Od Srpca u kojem imamo 12 zaraženih lica, pa do drugih opština.

Epidemiolozi su na terenu i rade svoj posao, kaže Šeranić i poručuje da siptomatologija virusa je bila takva da nismo imali veliki broj srenje teških kliničkih slika. Situacija se nešto promijenila tokom vikenda, ali i dalje regionalne bolnice bilježe pad lica koja su sa teškom kliničkom slikom.

Zašto nam se događa ovaj povećan broj zaraženih, Šeranić kao problem vidi otvaranje granica, relaksiranje mjera i to što su ljudima dosadile i mjere koje su i dalje aktivne.

Da li će se restriktivne mjere vraćati, ministar kaže da će se procijeniti kada i u kojem trenutku treba da se uradi, ali da se prati i region. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.