Ministar zdravlja i socijalne zaštite

Šeranić: Najviše se ulaže u zaustavljanje trećeg klastera u Banjaluci

  • 18.03.2020. 15:49

Republički štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu, nakon koje je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić poručio da se najviše radi na zaustavljanju trećeg klastera koji je nastao u Banjaluci.

"Trenutno se najviše ulaže u zaustavljanje trećeg klastera koji je nastao u Banjaluci. Dosta se kontakata prati iz tog klastera", poručio je Šeranić.

Zaključno sa 14 časova 7135 osoba su pod zdravstvenim nadzorom, na infektivnom odjeljenju imamo 13 osoba, od čega se tri osobe liječe od virusa korona, a iz bolničke izolacije je izašlo 55 osoba, podaci su koje je iznio Šeranić.

"Dobra vijest je da među ovim osobama nismo imali starijih od 65 godina, uglavnom je mlađa populacija i simptomi nisu bili opasni. To je važno sa onog aspekta da zaštitimo stara lica koja su najugroženija", kaže ministar.

"Želim da kažem da u odnosu na juče, i informacija koje su se potvrdile po pitanju ministra Klokića, ja i nekoliko mojih kolega smo testirani. Moram reći da naš kontakt sa gospodinom Klokićem je bio niskorizičan, ali zbog ozbiljnosti situacije procijenili smo da bi bilo korisno da to testiranje uradimo", rekao je ministar Šeranić.