Inicijativa Socijalističke partije

Selak: Kočićev Sabor će biti pokretač razvoja Manjače i Krajine VIDEO

  • 24.08.2018. 12:42

Inicijativa “Kočićev Sabor” predstavljena je na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog odbora Socijalističke partije. 

Predsjednik Gradskog odbora banjalučkih Socijalista Goran Selak, koji je pokrenuo ovu inicijativu, rekao je da inicjativa Kočićev Sabor predstavlja prvi korak u namjeri da se Kočićev Zbor unaprijedi, omasovi i predstavi čitavom svijetu, jer je Kočićev zbor događaj kojim Banjaluka i Srpska mogu i trebaju da se ponose. 

"Ideja se rodila davno, a ovo je jedan od prvih koraka u realizaciji čitavog projekta. Naš cilj je da sa konkretnim rješenjem tražimo punu podršku i uključenje Vlade Srpske, Grada Banjaluka, organizatora, mještana i svih onih koji vole i koji dolaze na Kočićev zbor, iz inostranstva i iz matice. Kočićev zbor ima veliki potencijal i bilo bi loše da mi, današnje generacije, ne uradimo sve što je u našoj moći da Kočićev zbor razvijemo i omasovimo, da zajedno stvorimo uslove, uspostavimo standarde i promovišemo ga kao Kočićev Sabor, budući najveći tradicionalni skup u regionu," istakao je Selak. 

Selak je naglasio da postoji mnogo prepreka za razvoj, kako samog Kočićevog zbora, tako i čitave Manjače. Ali i da zajedničkim trudom, nema tog problema ili prepreke koja se ne može savladati.
 
"Jedan od problema Manjače i Banjaluke su vojne vježbe na Manjači. Tu ćemo pokrenuti razgovore na svim nivoima, a postavićemo i pitanje neophodnosti održavanja bojevog vježbanja na potezu koji je u svakom pogledu vrijedan resurs grada i Republike. Nećemo nikakve granate na Manjači, ni one sa osiromašenim uranijumom, ni one „obične“. Hoćemo da Manjača živi i radi, da unaprijedimo turizam, obezbijedimo opstanak u ruralnim sredinama i da promovišemo našu tradiciju u čitavom svijetu," kaže Selak. 

On je naglasio da je prvi konkretan korak za unaprijeđenje Kočićevog zbora proširenje lokacije, parkinzi, gradnja koncertnih bina kao i jasni standardi u ugostiteljstvu i sadržajima. Akcenat Kočevog Sabora bio bi na njegovanju tradicije i sjećanju na narodnog tribuna i pisca Petra Kočića. 

"Prvi korak bilo bi stvaranje uslova kako bi Kočićev Sabor mogao da prihvati mnogo veći broj posjetilaca. Tu se podrazumijeva infrastruktura, od parkinga, kamp mjesta, mokrih čvorova i smještaja, do proširenja ponude po pitanju sadržaja. Tu mislim na koncerte, sajmove domaćih proizvoda, sportska takmičenja i sve ono što imaju festivali koji su uspjeli da od lokalnog prerastu u svjetske događaje. Kada to postignemo, neće više Republika i Grad ulagati u Kočićev Sabor, nego će Kočićev Sabor biti pokretač razvoja i Manjače i Krajine. Ovo je ideja oko koje možemo svi da se okupimo, da vrijedno radimo i da napravimo rezultat koji će biti na ponos svima nama," zaključio je Selak.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.