Ruski tim dezinfikuje bolnicu u Doboju

  • 15.04.2020. 18:46

Konvoj od pet ruskih kamiona, sa četiri tima za dezinfekciju, u pratnji policije je stigao u dobojsku bolnicu. Nekoliko minuta im je trebalo da se organizuju i uz logističku podršku Civilne zaštite i bolničkog osoblja, krenu na zadatak. Jedan tim bio je zadužen za krug bolnice i saobraćajnice, tri za unutrašnjost objekta. 

"Ukupna površina bolnice je nekih 15. 000 kvadrata s tim da se neće raditi sve nego samo ono što smatramo neophodnim to je trećina bolnice, nekih 5000 kvadrata“, kaže Mladen Gajić, direktor JU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj. 

Bolnički krug čišćen je pod pritiskom rastvorom hlora. Za unutrašnjost je korišćen alkoholni rastvor, a dva sata nakon dezinfekcije, nije bilo ulaska u prostorije

"Pod jakim pritiskom koristi se 70 postotni alkohol kojim špricaju sve površine, koje su potrebne,od plafona do poda uklanjaju se stvari koje smetaju i radi se detaljna dezinfekcija  prostorija  bolnice“, kaže Željko Božić, šef  Servisa za higijenu.

Uz tri odjeljenja, detaljno su očišćene i sve komunikacijske prosotrije i  mokri čvorovi. Pripreme za dolazak ruskih stručnjaka trajale su od subote, kada su ih posjetili i napravili plan.

"Sve je pripremljeno, zaštićeni su električni uređaji, aparatura, instalacije i ostlao, pripreme traju već dva dana i bilo je nepoznanica ne znamo svi skupa kako izgleda, prvi put radimo u ovim uslovima“, kaže prim dr Zoran Blagojević, komisija za interhospitalne infekcije. 

Posjeta ruskog tima, povećaće bezbjednost svih zaposlenih, ali uliva sigurnost i svima koji dolaze na lijećenje, kažu u bolnici. Trenutno se kod njih liječe 4 pacijenta iz Teslića, zaražena korona virusom.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.