Štab za vanredne situacije

Prnjavor: Tri novozaražene osobe nisu ostvarivale kontakte u opštini

  • 14.04.2020. 13:24

Tri novoregistrovana lica sa oboljenjem Kovid-19 u Prnjavoru od početka mjeseca boravila su u lokalnom karantinu i nisu ostvarivala kontakte na području opštine, rekao je na konferenciji za novinare komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Darko Tomaš.

Tomaš je precizirao da su oni sa još 13 lica 2. aprila ušli u BiH preko graničnog prelaza Gradiška, a od 3. aprila nalaze se u opštinskom karantinu.

"Riječ je o muškim osobama srednje životne dobi. Dvojica nemaju nikakvih simptoma oboljenja i oni su danas premješteni u karantin u Studentski centar "Nikola Tesla" u Banjaluci. Treća osoba ima blaže simptome oboljenja i biće premještena na Infektivnu kliniku u Banjaluci", precizirao je Tomaš.

On je naveo da još jedna osoba u karantinu, iako sa negativnim rezultatima testa, ima određene simptome bolesti zbog čega će i ona radi daljih pregleda biti premještena na Infektivnu kliniku.

Testirana su i ostala lica koja se nalaze u karantinima na području opštine i njihovi nalazi su negativni.

Tomaš je rekao da će Republičkom štabu za vanredne situacije biti poslata saglasnost lokalne vlasti da prihvati 56 građana ove opštine koji su izrazili želju da dođu u Prnjavor iz Austrije, odnosno pokrajine Tirol, a koji se tamo nalaze u karantinu već 28 dana.

"Spremni smo da im organizujemo zajednički prevoz, kao i da ih od graničnog prelaza Gradiška preuzmemo i uz pratnju policije sprovedemo do opštine, dok će nadležne službe odlučiti u kojim će uslovima oni ovdje boraviti", istakao je Tomaš.

Pod zdravstvenim nadzorom epidemiologa na području ove opštine nalazi se još 113 osoba.

Opštinska komunalna policija i dalje obavlja kontrolu lica kojima je određena mjera kućne izolacije. U proteklih 24 časa kontrolisano je 21 lice pri čemu nije utvrđeno kršenje propisa. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.