Tradicionalno druženje penzionera

Premijerka poručila: Biće još povećanja penzija

  • 01.07.2018. 19:37

Na granici dvije opštine okupljali smo se kao radnici, željeli smo da nastavimo tradiciju. Tako sa izletišta Solila, na Borju, poručuju kotorvaroški i teslićki penzioneri. 

Uz kolege iz Petrova i Čelinca, stiglo ih je oko dvije hiljade. Pjevalo se i družilo, ali nije moglo bez priče o penzijama.

Kao da su čuli o čemu penzioneri šuškaju. Premijerka i presjednik Udruženja nisu otkrili detalje, ali sa druženja poručuju - dogovorili smo nove poteze. 

"Sad će biti ovog mjeseca pa će bit još nešto i tako, ima za ove male morali bi nešto da odradimo", rekao je Rade Rakulj, predsjednik Udruženja penzionera RS.

"Svakako biće jedna intervencija još, a ono što svakako moramo raditi to smo se zajedno usaglasili da pokušamo prvo da djelujemo prema onima koji imaju najniže penzije", kaže Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS.

Trude se da im ugode i u resoru zdravstva. Doprinosi za penzionere su jedan odsto, a prava na zdravstvenu zaštitu jednaka kao i radnička. 

"Mi smo se dogovorili da pojednostavimo rehabilitaciju, odnosno banjsko liječenje za penzionere, radimo na strategiji za starija lica u RS, saradnja između udruženja i penzionera ministarstva zdravlja je dobra, odlična", kaže Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS. 

Prelazak na trezor obezbijedio je sigurnost i redovnost isplate penzija. S najavljenim povećanjem plata iduće godine, poručuju nadležni, stvoriće se uslovi za njihovo redovno usklađivanje. Od početka godine dvaput su rasle. Dva procenta u aprilu i dodatnih dva i po odsto sa junskom penzijom.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Мућке (12+) (Р)

    '''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)