Svi rokovi će biti ispoštovani

Premijerka i ministar na savskom nasipu: Počeli radovi na sanaciji

  • 06.07.2018. 19:39

U blizini Gradiške na savskom nasipu danas je Stevo Mirjanić dočekao premijerku. Zvanično su počeli radovi na sanaciji tog nasipa pa je zato u Bok Jankovac stigla i visoka delegacija. 

Prisjetili su se poplava od proljetos i prije četiri godine, pa danas kažu, bolje spriječiti nego liječiti. Stevo Mirjanić poručuje da je to samo dio projekta vrijednog 26 miliona KM, a cijeli nasip bi trebalo da bude dug 58 kilometara. 

U Gradišci su već završili dio posla.

"U tom dijelu je već završena dionica koja se odnosi na Dubicu, Gradišku i sad nastavljamo sa novim projektom koji se odnosi na Gradišku, oko 25km, 19 rekonstrukcija nasipa i ukupno 7,7 miliona maraka", rekao je Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

"Znamo da nije dovoljno samo liječiti kad se nešto desi dakle upravo paralelno s tim počeli smo sve ove velike projekte. Neki su započeti prije, još 2010. godine, ali moram reći da ovakvo ponašanje i ovakav pristup ide upravo nakon te 2014. i ovo će sve biti realizovano u predviđenim rokovima", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Željka Cvijanović kaže da se u resor poljoprivrede konstantno ulaže pa je plan da se za kapitalne investicije izdvoji oko 170 miliona maraka. Nadaju se u opštini Gradiška da se šteta od poplava više neće ponoviti. Zamjenik načelnika poručuje da svi čekaju da se završe radovi kako bi mogli da budu mirniji. Mirnija će biti i Zorka Golić čija je kuća tik uz nasip. 

"Mi inače živimo tu gdje je nizak teren i svaki put je voda. Meni kao staroj to ne znači ništa, ali nek bar ostane ovoj omladini. Ja sam svašta pretrpjela svašta. I vode i svakakvih čuda", rekla je Zorka.

Vjeruju i stanovnici da, kada se sve sabere, ispravljanje štete više košta nego da se reagovalo na vrijeme.

Radovi su počeli krajem juna, a sve bi trebalo da bude završeno za godinu i tri mjeseca. U Vladi RS kažu da će svi rokovi biti ispoštovani. 

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм