Navjiše privremeno oduzete

Oduzeta imovina vrijedna više od 1,7 miliona KM

  • 08.04.2019. 12:18

Direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom u Republici Srpskoj Svjetlana Kusić izjavila je danas Srni da Agencija upravlja imovinom čija je vrijednost viša od 1,7 miliona KM, a najveći dio odnosi se na privremeno oduzetu imovinu.

Kusićeva je istakla da imovina, koja je pravosnažnim sudskim odlukama trajno oduzeta, postaje svojina Republike Srpske i njome raspolaže Vlada, u skladu sa odredbama zakona. 

"Trajno oduzeta pokretna imovina može biti prodata ili da se na drugačiji način njom raspolaže, dok nepokretnu imovinu upisujemo u javni registar kao svojinu Republike Srpske i postupa se u skladu sa odlukama koje donosi Vlada", pojasnila je Kusićeva. 

Ona je podsjetila da je od osnivanja Agencija za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srpske oduzela i uplatila u budžet 233.790 evra, te imovinu koja je upisana kao svojina Srpske čija je vrijednost 5.754.548 evra. 

"Oduzeli smo i nepokretnu imovinu, za koju čekamo donošenje odluke o raspolaganju, u vrijednosti od 326.715 evra, zatim pokretnu imovinu ustupljenu organima Srpske u iznosu od 131.901 evra", navela je Kusićeva. 

Ona je naglasila da će Agencija za upravljanje oduzetom imovinom nastaviti sa aktivnostima, čiji je cilj efikasna i uspješna borba protiv svih oblika kriminala. 

"Na prijedlog Agencije, Ministarstvo pravde Republike Srpske izradilo je Pravilnik kojim se regulišu sadržaj i načini sačinjavanja zapisnika, te vođenja evidencija o poslovima Agencije za upravljanje oduzetom imovinom. Pravilnik je stupio na snagu 23. marta", dodala je Kusićeva. 

Ona je napomenula da Agencija, u saradnji sa Vladom i Ministarstvom pravde Republike Srpske sprovodi i društveno odgovorne akcije, čiji je cilj pomoć najugroženijim kategorijama u društvu.

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)