Željka Cvijanović

O sudbini Srpske odlučuje se u njenim institucijama, a ne u Sarajevu

  • 14.07.2018. 08:21

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska svakog dana jača na institucionalnom planu, te da se o sudbini Republike odlučuje u njenim institucijama, a ne u Sarajevu ili u međunarodnim krugovima.

Cvijanovićeva je navela da opozicija u Republici Srpskoj godinama ne može da pobijedi aktuelnu vlast, zbog čega "pričaju bajke kako će rušiti vlast koja uživa podršku većine". 

"Oni govore strancima `skinite Dodika jer ga ne možemo pobijediti`. Vjerujem da će narod na izborima prepoznati ko radi u interesu Srpske i da neće podržati one koji traže da dođe međunarodna zajednica i sankcioniše političare iz Srpske koji pobjeđuju na izborima", rekla je Cvijanovićeva za "Večernje novosti". 

Cvijanovićeva je navela da narod u Srpskoj nije podijeljen, ali da su podijeljeni političari, što je, kako je istakla, normalno. 

"Građani očekuju da ukrštamo političke programe, ali nažalost u Srpskoj nema jedinstva po nacionalnim pitanjima među političarima. Razlog je jasan - ono što zovemo opozicijom u Srpskoj, a što je vlast na nivou BiH, odlučivalo je naopako u Sarajevu o mnogim stvarima bitnim za Srpsku", dodala je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, opozicija je htjela da Sarajevo bude mjesto za odlučivanje u ime Republike Srpske, a ne Banjaluka i republičke institucije. 

Cvijanovićeva je navela da međunarodni faktori nisu nepoželjni u Republici Srpskoj, ali da se Srpska razlikuje od drugog entiteta i nivoa vlasti u BiH. 

"Mi u Srpskoj ne dozvoljavamo njihov mikromenadžment. Razni međunarodni faktori su navikli da zovu i upravljaju. Oni podrivaju i destabilizuju Srpsku, jer žele da nam nametnu stavove štetne po Republiku Srpsku", naglasila je Cvijanovićeva.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм