Potpredsjednik SDS-a

Mićo Mićić nije odlučio koga će podržati na unutarstranačkim izborima

  • 25.04.2019. 19:24

Potpredsjednik stranke Mićo Mićić još nije odlučio da li će svoju podršku na izborima za predsjednika SDS-a dati Milanu Miličeviću, Mirku Šaroviću, ili Vukoti Govedarici. Na gradskom odboru SDS-a u Bijeljini se, kaže, o tome još nije ni raspravljalo, ali se nada da će se svi u stranci okupiti oko jednog imena. A upravo Mićić mogao bi da odluči ko će biti na čelu stranke.

"Negdje oko 10. maja, mi ćemo vidjeti. Naš stav i moj stav i predsjedništva, a kažem – još nije bio gradski odbor, je da se okupimo oko jednog kandidata i da je najveći problem i da će biti najveći problem ako se budemo preglasavali i ponovo dijeliti na nivou Republike Srpske. Očekujem da se ipak okupimo oko jednog kandidata, a ko će biti od njih trojice ili neko četvrti vidjećemo, ali siguran sam da na Skupštinu neće ići više kandidata", istakao je Mićo Mićić, potpredsjednik SDS-a. 

Opštinski odbor SDS-a u Tesliću sinoć je kandidovao Milana Miličevića za predsjednika stranke, a ranije je to uradio i šamački odbor. Govedaricinu namjeru da Mirka Šarovića postavi na čelo stranke, a kako su ATV-u ranije potvrdili izvori iz SDS-a, od Miličevića je tražio da se odrekne kandidature i da će i on uraditi isto, Miličević nije želio da komentariše. Kako nam je rekao – medijima će uvijek prenositi samo zvanične stavove SDS-a. O opciji da je Govedarica i njemu iza leđa pregovarao sa Šarovićem, takođe nije želio da govori, iako se uveliko spekuliše da između dva kandidata postoji dogovor da se jedan od njih povuče.

"Šta, ko, s kim je govorio i gdje se ko oglašavao i kakve se glasine šire, ne želim u njima da učestvujem. Tek su krenule kandidature, do kraja ovoga izbornog procesa biće ih vjerovatno više. Na kraju, zaključak naš, odnosno međusobni dogovor je da kada se sve kandidature objave, da ćemo tada od tih kandidata kojih bude bilo birati s namjerom da usaglasimo jednog zajedničkog kandidata", naglasio je Milan  Miličević, predsjednik GO SDS-a. 

Mirko Šarović i Vukota Govedarica danas nisu bili dostupni za komentar. Više komentara o unutarstranačkim pregovorima nema ni Sonja Karadžić Jovičević, iako je, kako tvrdi, vidljivo da raskoli u SDS-u itekako postoje. Sve, kaže, počinje od izmišljene priče da se neki članovi stranku utapaju sa SNSD-om, i drugima koji sami sebe prozivaju jedinim mogućim da stranku vrate na pravi put.

"Vidim da je običaj da se predlažu i sami. Ovo više nije stvar ni SNSD-a niti bilo koga drugog, ovo je stvar prepisivanja recepta kako se ljudi olako etiketiraju u okviru samog SDS-a, i ne mogu da takve ljude i takve postupke smatram dobronamjernim bilo od koga da dolaze počev od samog vrha do baze i od baze u obrnutom smijeru", rekla je Sonja Karadžić Jovičević, član GO SDS-a. 

Novog predsjednika stranke, Skupština SDS-a trebalo bi da izabere 15. juna. Kako je ATV ranije saznao od izvora iz stranke, Miličević je bio jedini zvanični kandidat, dok je Govedarica kandidovao sam sebe i Mirka Šarovića. Kako smo ranije saznali, Govedarica je tada priznao najužim krugovima SDS-a da on stranku ne može da izvede na pravi put i da bi je zato prepustio Mirku Šaroviću.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)