Predsjednik GO SDS-a Bijeljina

Mićić: Očekujem da Glavni odbor SDS-a preispita odluku o odbacivanju široke koalicije

  • 09.03.2020. 19:33

Očekujem da Glavni odbor SDS-a preispita odluku o odbacivanju široke koalicije za lokalne izbore u Bijeljini koja uključuje i SNSD, poručio je to predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina.

Tražićemo, kaže Mićo Mićić, da se sjednica zakaže za 15. mart i da još jednom iznesemo naše argumente. Sve dosadašnje odluke Gradskog odbora SDS-a Bijeljina idu ka principu jedinstva i u SDS-u i na nivou Republike Srpske, jasan je Mićić. 

"Naš odnos prema politici se malo razlikuje u odnosu na druge ljude koji žele samo konflikt, svađu i napade. Mi politiku shvatamo kao pomoć građanima, glasačima, sugrađanima. Mi smo u tom pravcu htjeli da napravimo početak jedne široke koalicije koja podrazumijeva i više nivoe vlasti i samo se želimo baviti politikom na nivou lokalne zajednice i projektima na nivou lokalne zajednice", rekao je MIćo Mićić, predsjednik GO SDS-a Bijeljina. 

Ponuda SNSD-a prema gradu Bijeljini je napad na SDS, poručio je predsjednik SDS-s Mirko Šarović. Ponovio je da je za SDS neprihvatljivo da ide u koaliciju sa SNSD-om. Komentarišući potpisivanje koalicionog sporazuma Miće Mićića sa SNSD-om, Šarović kaže, da će veoma brzo donijeti odluku o tome.

"Već dva, tri mjeseca stranka pokušava naći odgovarajuće rješenje i "prelomili" smo na prošloj sjednici. Ova ponuda SNSD-a prema gradu Bijeljini je napad na SDS", istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Cilj Gradskog odbora SDS-a Bijeljina nije miješanje u visoku politiku na nivou Republike Srpske i BiH, nego realizacija projekta za dalji razvoj lokalne zajednice, kaže Mićić. Zato je podršku kandidatu SDS-a za gradonačelnika Bijeljine danas prva zvanično pružila stranka Pokret za Bijeljinu. U prostorijama SDS-a sporazum su potpisali Mićo Mićić i predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović.
 
Mićić je rekao da je njegov cilj okupljanje široke koalicije koja će, nakon pobjede na lokalnim izborima, sve snage usmjeriti ka razvoju grada. Mitrović je pohvalio dosadašnju saradnju ovih stranaka i istakao da je to omogućilo provođenje mnogih bitnih projekata u Bijeljini. 

"Pokret za Bijeljinu takođe je podržao i sporazum koji je gradonačelnik grada Bijeljina napravio sa predsjednik SNSD-a Miloradom Dodikom", naglasio je Milenko Mitrović, predsjednik Pokreta za Bijeljinu.  

"Želim da se zahvalim rukovodstvu i predsjedniku Pokreta za Bijeljinu što je danas praktično krenuo u potpisaivanje jedne šire koalicije koja treba na narednim izborima da odnese pobjedu", istakao je Mićo Mićić, predsjednik GO SDS-a Bijeljina.

Rezultati saradnje sa SNSD-om, kaže Mićić, već su vidljivi u Bijeljini obezbjeđivanjem zemljišta za izgradnju autobuske stanice, nove ulice duž stare željeznike pruge, za sportsku halu, završetak gasifikacije grada u roku od dva mjeseca, ali i učešće u projektu kanalizacije koji će dovesti do smanjenja cijene vode u gradu ispod jedne KM, ili za 40 odsto. Mi nastavljamo u tom pravcu, dobili smo saglasnost Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a Bijeljina i podršku mjesnih odbora stranke, poručio je Mićić. Potvrdio je da će sutra održati sjednicu Gradskog odbora stranke.
 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)