Kori Levandovski

Ključno je da premijer Srpske redovno dolazi u SAD

  • 03.10.2018. 18:38

Menadžer predsjedničke kampanje Donalda Trampa Korij Levandovski smatra da je za Republiku Srpsku ključno i od velike važnosti da na čelu Vlade ima premijera Željku Cvijanović koja na redovnoj osnovi dolazi u SAD da predstavi situaciju u zemlji ključnim ljudima američke administracije.

"Premijerka Cvijanović je više puta dolazila u Vašington i imala priliku da razgovara sa ključnim ljudima naše administracije i mislim da je to za Republiku Srpsku ključno i od velike važnosti", rekao je Levandovski danas tokom predavanja na banjalučkom Fakultetu političkih nauka o temi "Aktuelna politička situacija u SAD i njen uticaj na Evropu". 

On je istakao da je u Americi i u drugim dijelovima svijeta slučaj da, iako imate situaciju gdje dolazi do znatnog poboljšanja na ekonomskom planu, kao što je trenutno pod administracijom predsjednika Trampa, mediji ne daju tačnu sliku o ekonomskom napretku. 

"Mediji u Americi, naprotiv, to čak pokušavaju da prikažu mnogo gore nego što jeste. Putujem svuda po svijetu i vidim da se slična situacija dešava i u drugim zemljama, ali mediji ne izvještavaju o uspjesima Vlade koja radi i sprovodi politike koje dovode do uspješnog ekonomskog napretka i ne izvještavaju na istinit način", napomenuo je Levandovski. 

Govoreći o uplitanju jedne zemlje u interne stvari drugih zemalja, on smatra da to nije dobro. 

"Uplitanje u život ili politiku drugih zemalja nije pravac kojim treba ići i nije dobro. U BiH nikome nije važno koga ja podržavam jer ne glasam ovdje niti ću glasati. Ja glasam u Americi i kada to radim glasam za Trampa", zaključio je Levandovski.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.