Ministarstvo pravde RS

Kasipović uručio povelje o imenovanju notara

  • 14.11.2018. 13:46

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović uručio je danas u Banjaluci povelje o imenovanju 10 novih notara u Srpskoj, navodeći da su time popunjena upražnjena mjesta u više službenih sjedišta, što će doprinijeti većoj dostupnosti notarskih usluga građanima.

Imenovanjem tri notara u Banjaluci, po dva u Bijeljini i Prijedoru, te po jednog u Modriči, Doboju i Trebinju, Republika Srpska će imati ukupno 55 notara, u 23 službena sjedišta, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srpske. 

Kasipović je čestitao notarima imenovanje, izrazivši očekivanje da će kao nosioci javnih ovlašćenja dati doprinos jačanju pravne bezbjednosti i rasterećenju pravosuđa Srpske. 

"Imenovanje novih notara predstavlja relizaciju politika Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske u oblasti notarijata. Time se nastavlja unapređenje notarijata kao djelatnosti, koja je, tokom desetogodišnjeg postojanja u Srpskoj, postigla značajne reference prepoznate, ne samo kod nas, nego i u regionu", naglasio je Kasipović. 

Nakon uručenja povelja, notari su obavezni da obezbijede i osposobe prostorije za rad, nakon čega će ministar pravde, rješenjem, odrediti dan početka rada. 

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм