Vlade Republike Srpske

Kasipović preuzeo mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u EU

  • 29.05.2019. 17:57

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović danas je, u ime Vlade Srpske, preuzeo dokument Evropske komisije u kojem je sadržano mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Dokument, koji služi kao osnova za donošenje odluke o sljedećim koracima u procesu pristupanja u EU, Kasipoviću je uručio šef odjeljenja za evropske integracije, politička pitanja i medije pri EU Delegaciji u BiH Krasimir Nikolov, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

Kasipović je naveo da mišljenje, čiji je zadatak detaljna procjena ispunjavanja kriterijuma za članstvo u EU, može poslužiti kao dobar indikator situacije u BiH, te izrazio očekivanje da postoji dovoljno enegrgije i posvećenosti da se ispune svi potrebni uslovi za nastavak procesa. 

Evropska komisija usvojila je pozitivno mišljenje sa sveobuhvatnom mapom puta za BiH u oblasti reformi, demokratije, vladavine prava, osnovnih prava i reforme javne uprave, rekao je danas visoki predstavnik EU za proširenje i susjedske odnose Johanes Han.  

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм