Potvrdio Alen Šeranić

Još 28 osoba u Srpskoj zaraženo virusom korona

  • 14.04.2020. 08:34

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite u Republici Srpskoj virus infekcija korona potvrđena je kod još 28 osoba čime je broj zaraženih povećan na 453, potvrdio je to ministar Alen Šeranić.

Šeranić je istakao da je u poslednja 24 časa testirano 336 osoba,  te da je prisustvo virusa potvrđeno kod 28 osoba. U pitanju je 15 muškaraca i 13 žena.

"Riječ je o 15 muškaraca i 13 žena. Sedam osoba je hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci, jedno u bolnici u Trebinju, a ostali se nalaze u izolaciji", rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, među novozaraženim licima je devet iz Banjaluke, šest iz Kotor Varoša, po tri iz Teslića, Trebinja i Prnjavora, dvije iz Mrkonjić Grada, te po jedna iz Drinića i Modriče.

"Kod većine osoba je utvrđeno da su bile u bliskom kontaktu sa osobama koje su pozitivne ili imaju istoriju putovanja u zemlje u kojima je registrovan virus korona", istakao je Šeranić.

On je naveo da su među novozaraženim licima i pacijenti koji su na dijalizi.

"Postupaćemo u skladu sa procedurom koja se odnosi na tu grupu ljudi koji su rizični zbog njihovog hroničnog oboljenja i ispoštovati preporuke", kaže Šeranić.

Šeranić je istakao da se do sada od virusa korona u Republici Srpskoj oporavilo 179 lica.