Prema prvim nepotvrđenim rezultatima

Jerinić ubjedljivo pobijedio za gradonačelnika Doboja

  • 18.02.2019. 19:14

Boris Jerinić, prema prvim nepotvrđenim rezultatima izbora, novi je gradonačelnik Doboja i prvi koji nakon skoro tri decenije nije iz SDS-a.

Sa deset puta više glasova na koljena je bacio kandidata bivše stranke, SDS-ovog Nebojšu Šajinovića. Uz šapmanjac i vatromet proslavio je pobjedu i zahvalio se građanima, ali i vlastima Srpske na podršci i jedinstvu. 

"I bićemo najjači zajedno svi mi naravno sa svim političkim partijama s kojim imamo saradnju i u narednom periodu ja sam siguran da grad Doboj će imati jednu stabilnost sigurnost i napredak, hvala vam građani Doboja, niste pogriješili", istakao je Boris Jerinić, novoizabrani gradonačelnik Doboja. 

Iz suprotnog tabora i danas žalbe na regularnost, iako priznaju da ni po njihovoj računici, nisu mogli do pobijede. Ipak, ni nakon prespavane noći nema čestitke. 

"Ja mogu da čestitam svim časnim ljudma, svim poštenim ljudima, svim ljudima koji su zaslužilin nešto što su učinili, ovo nije zasluženo ovo nije časno", istakao je Nebojša Šajinović, kandidat SDS-a za gradonačelnika Doboja. 

Najavili su kirivčne prijave, a Gradskoj izbornoj komisiji uputili 12 prigovora. Za GIK su bez osnova i uglavnom se odnose na rad posmatrača. 

"Prema tome te sve krivične prijave koje nemaju osnova, čak može se desiti da oni krivično odgovaraju jer vjerovatno su počinili određena krivična djela, ali to je stvar drugih nadležnih organa", istakao je Nenad Paleksić, predsjednik Gradske izborne komisije Doboj.  

Policija je saopštila da je izborni dan protekao bez bezbjednosnih događaja koji bi ugrozili izborni proces. Za isključene članove SDS-a, predvođene bivšim gradonačelnikom Obrenom Petrovićem, samo je pokazao stanje stvari o kome su nakon raspuštanja gradskog odbora govorili. 

Za SDS, iako su od 35 hiljada glasača dobili povjerenje svega oko tri hiljade njih, to je kažu novi početak.
 

Тагови:
  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.